KRIMEJA MORA BITI NEOSVOJIVA

ORIJENT 1919-MEĐIMURJE (subota, 16.30) Damir Milinović: “Moj stil je brza i okomita igra”

Orijent 1919 u subotu (16.30) na praznoj Krimeji igra protiv Međimurja

Trener Damir Milinović debitirat će u prvoj domaćoj utakmici ove sezone.

Krimječani će pokušati popraviti dojam i osvojiti bodove nakon poraza (3:4) u Dugopolju.

– Svaki trener ima svoje zamisli u igri, puno pričam s igračima na treninzima i nakon treninga, želim im pokazati da mogu napredovati kroz igru. Raduje me da igrači uviđaju da je najvažnija momčad, a tek onda na red dolaze pojedinci. Moj stil je brza i okomita igra, volim da lopta što prije dođe u završnicu, želim da igrači uživaju u nogometu. Ako igrač cijeli tjedan dana trenira za utakmicu, a onda ga ja ograničim s obvezama, mislim da ne može uživati. Igračima dajem maksimalnu slobodu što se tiče igre, individualna kvaliteta mora doći do izražaja, ali mora postojati kolektivna odgovornost. Svaki igrač mora znati koja mu je uloga, vidim da polako shvaćaju što želim, nadam se da će biti raspoloženi za pogotke, jer je to smisao igre, kazao je trener Milinović u najavi utakmice.

Orijent 1919 je prošle sezona na Krimeji imao dosta problema u igru na postavljene obrane

– Gledao sam dosta utakmica Orijenta 1919 na Krimeji, u razgovorima s ljudima iz kluba uvidio sam da je veći problem bio osvajanje bodova doma nego vani. Radit ću stalno na tome da budemo ofenzivni, da se zna da je Krimeja naše igralište, a takva igra zahtjeva puno trke i odgovornosti. Za sada igrači dobro reagiraju, pokušat ćemo visoko napadati, da između obrane i napada nema velikog međuprostora, ali treba nam vremena… Ne može se sve promijeniti za nekoliko tjedana! Važno je da imam brzu momčad, vidim na treninzima da su igrači raspoloženi, očekujem da će u već u subotu pokazati barem nešto to smo radili, najavljuje Milinović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari