OVO JOŠ NISMO VIDJELI: Sudac nogometne utakmice isključio sportskog komentatora!

Nevjerojatan događaj zbio se na utakmici druge kostarikanske lige između Coto Brusa i Barrio Mexica – sudac te utakmice isključio je sportskog komentatora koji je prema ocjeni njegovog pomoćnika bio prekritičan prema suđenju! Njegov potez dosad je nezabilježen u (poznatim nam) analima nogometa, i zasad je upitno je li uopće utemeljen u pravilima nogometne igre odnosno pravilima nogkmetnih sudačkih organizacija.

Što se točno dogodilo? Za vrijeme čini se vrlo uzbudljive utakmice druge kostarikanske lige pomoćni sudac David Carballo često je boravio pored kabine iz koje je izvještavao Henry de Jesús Díaz, novinar televizijske postaje STV.

Budući da se nalazio svega nekoliko metara od komentatora, linijski sudac čuo je izvještavanje u kojem je komentator žestoko kritizirao suđenje nimalo diplomatskim rječnikom.

„Bila je to grozna sudačka odluka! Grozna!“, javljao je komentator. „Linijski sudac zove glavnog suca, da vidimo što će se dogoditi, da vidimo što će pokazati…“, nastavio je.

Glavni sudac je potom dotrčao do pomoćnika, produžio prema kabini i komentatoru pokazao da napusti svoje radno mjesto.

„Ja? Komentator? Isključili ste komentatora?“, vikao je u izravnom prijenosu isključeni novinar. „Bože! Želim vjerovati da je ovo šala“.

Nje pomoglo ni to što je novinar upozoravao suca da je to kršenje slobode govora i da bi zbog toga mogao završiti na sudu – sudac nije htio nastaviti utakmicu zaustavljenu u 54. minuti dok se komentator ne makne.

Utakmica je nastavljena nakon što je novinar otišao na drugu stranu igrališta te nastavio izvještavati s tribine.

https://www.youtube.com/watch?v=rvnGEHks3tM

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari