Pioniri i kadeti Rijeke pobijedili vršnjake Hajduka! Pogledajte sažetak utakmica

Kadeti i stariji pioniri Rijeke pobijedili su Hajduk u utakmicama 24. kola Prve HNL

Kadeti su u mini Jadranskom derbiju slavili 2:0 pogocima Zrilića (74′) i Bernobića (76′).

Stariji pioniri svladali su Hajduk 3:1, a pobjedu su donijeli Tornato (50′), Kovačević (52′) i Znamenaček (61′-11m).

U videu pogledajte sažetak utakmica starijih pionira i kadeta

Kadeti: Zrilić i Bernobić pogodili pobjedu

Kadeti Rijeke pobijedili su Hajduk 2:0 u utakmici 24. kola Prve HNL. Pobjedu Rijeci donijeli su Zrilić i Bernobić.

Nakon što u prvom dijelu nije bilo previše izglednih prilika ni na jednoj strani, u drugom poluvremenu utakmica se otvorila.

Rijeka je Hajduk slomila u samoj završnici, unutar tri minute. Na prvi pogodak čekalo se do 74. minute. Liber je ubacio iz kuta, najviši u skoku bio je Zrilić i pogodio gornji desni vratarev kut za 1:0 i veliko slavlje riječkih nogometaša.

Samo dvije minute kasnije Šušak je ispucao loptu, Zrlić glavom prebacio za Bernobića koji je iskosa, s ruba šesnaesterca, pogodio suprotni kut za konačnih 2:0.

Rijeka je prva zaprijetila u nastavku preko Ajanovića. Nogometaš Rijeke naciljao je suprotni kut, ali udarac je otišao malo pokraj gola.

Nekoliko minuta kasnije Ajanović je odigrato za Brauta, koji je proslijedio za Zrilića. Uslijedio je udarac iz prve, ali vratar Hajduka odbio je loptu u korner.

U 55. minuti Antanasković je primio loptu u kaznenom prostoru i pokušao iz okreta, ali vratar Sentić je bio spreman.

U posljednjim minutama utakmice Kurbaša je bio blizu pogotka. Bernobić je dubinskom loptom pronašao Kurbašu, koji je u padu pucao malo pokraj gola.

Hajduk je u nekoliko navrata zaprijetio Šušaku. U 50. minuti, nakon ubačaja s desne strane, Braut je izbio i otklonio opasnost.

Nekoliko minuta kasnije je ponovo je uslijedio ubačaj s desne strane, iz gužve je pucao Šarić, a njegov pokušaj iz blizine otišao je pokraj gola.

RIJEKA – HAJDUK 2:0

1:0 Zrilić (74′)
2:0 Bernobić (76′)

RIJEKA: Šušak, Braut, Rupčić, Hodža, Omerović (od 19′ Biškupović, od 78′ Petrović), Zrilić, Antanasković (od 61′ Bernobić), Putnik, Parmačević (od 58′ Najhart), Liber, Ajanović (od 70′ Kurbaša)

HAJDUK: Sentić, Iličić (od 30′ Galić), Milinović (od 76′ Škaričić), Vušković, Jurica, Brnić, Jenjić, Buble (od 64′ Nikl), Čuić (od 70′ Belančić), Šarić, Vujčić

Pioniri: Rijeka – Hajduk 3:1

Pioniri Rijeke slavili su protiv Hajduka 3:1 u susretu 24. kola Prve HNL. Rijeku su do pobjede predvodili Tornato, Kovačević i Znamenaček.

Rijeka je otpor Hajduka slomila unutar tri minute. Bijeli su poveli u 50. minuti. Golemac je lijepo petom asistirao za Tornata koji je pogodio donji lijevi kut za 1:0.

Samo dvije minute kasnije Kovačević je presjekao dodavanje i prebacio vratara Silića za 2:0.

Hajduk se vratio u igru u 55. minuti. Petrović je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila od riječkog bloka, promijenila smjer i prevarila vratara Frigana za 2:1.

Ipak, Rijeka nije dopustila Hajduku da se vrati u utakmicu, a pobjedu je potvrdio Znamenaček u 61. minuti. Kovačević je srušen u kaznenom prostoru, Znamenaček je preuzeo odgovornost i sigurno realizirao najstrožu kaznu za 3:1.

Nogometaši Hajduka su u nekoliko navrata tijekom utakmice pokušali iznenaditi Frigana dalekometnim udarcima, ali Frigan je bio spreman.

Rijeka je pak prijetila iz kontri. Tornato je u drugom dijelu izašao sam pred vratara Silića, ali je iskosa s ruba kaznenog prostora pucao pokraj gola.

Nekoliko minuta kasnije ponovo su Golemac i Tornato pokrenuli kontru. Golemac je gurnuo loptu za Tornata, ali vratar je pravovremeno istrčao i otklonio opasnost.

RIJEKA – HAJDUK 3:1

1:0 Tornato (50′)
2:0 Kovačević (52′)
2:1 Petrović (55′)
3:1 Znamenaček (61′-11m)

RIJEKA: Frigan, Znamenaček, Milanović, Frigan (od 64′ Lapić), Burul, Golemac (od 67′ Frigan), Valjan, Dundović (od 52′ Ban), Kovačević (od 70′ Matić), Franković, Tornato (od 68′ Mitrović)

HAJDUK: Silić, Posinković, Bradarić, Krolo, Vuko, Brkljača, Letaj, Dominić, Mihovilović, Žulić, Petrović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari