POGLEDAJTE NAVIJAČKI KORTEO: Armadini „Young Boysi“ objavili video svog impozantnog pohoda središtem grada

Navijači su se okupili u subotu prije utakmice Rijeka – Cibalia, a nakon kortea koji je uključivao bakljadu na Korzu bodrili su Bijele na Rujevici pomogavši im da dođu do vrijedne pobjede

Danas je na Youtube kanalu ArmadaRijeka87 objavljen video koji prikazuje korteo „podmlatka“ te navijačke skupine nazvanog „YBH“ (Young Boys Hooligans) Armada Rijeka.

Mladi navijači okupili su se kako bi pokazali svoje zajedništvo u trenucima kada su prošloga tjedna ostali bez svog omiljenog člana, prerano preminulog Aljoše Sušića, ali i kako bi dodatno iskazali podršku i privrženost klubu u trenucima kada se HNK Rijeka, odnosno ponajbolji igrač momčadi Franko Andrijašević, našao (neopravdano) na „tapetu“ disciplinskog suca Prve HNL.

Dečki su prošli središtem grada skandirajući slogane podrške, a na Korzu je priređena i bakljada nakon čega su se uputili na Rujevicu gdje su pomogli Rijeci da dođe do vrijedne pobjede u susretu s Cibalijom (2:0).

Kako je to izgledalo pogledajte u njihovom videu…

Što je navijački korteo?

Prema nekim definicijama, korteo je jedan od oblika vizualnog i praktičnog djelovanja navijačkog pokreta. Između ostalih buntovničkih i militantnih elemenata mladenačkih izvanparlamentarnih grupa šezdesetih godina, navijači su naslijedili i protestnu povorku kao vid poistovećivanja i razlikovanja od drugih.

Korteo, prema toj definiciji, oduševljava, zavodi, podstiče jake osjećaje zajedništva – svi zajedno za jedan opći cilj! Korteo jedinstvo grupe čini jačim, čini da se svaki pojedinac osjeti sudionikom zajedničkog podviga te jača osjećaj pripadnosti gradu i grupi.

Korteo je ogromna kolona navijača koja se kreće u ritmu pjesme, skandiranja i vijorenja zastava…

Uvriježene definicje kortea, koji – kako se može zaključiti – potječe iz studentskog pokreta 60-ih kada je bio upravljen kontra privilegiranih društvenih staleža odnosno establishmenta – ipak ne uključuju izraze mržnje prema drugim etničkim/nacionalnim/regionalnim/manjinskim skupinama, pa se nadamo da će se i YBH zadržati na vrućoj, najvrućijoj mogućoj podršci svome gradu, klubu i skupini, ali bez vrijeđanja ili nedajbože sukoba s drugim navijačkim skupinama, ili naprosto – neistomišljenicima.

Dečki, svaka vam čast – čuvajte sebe, svoje prijatelje, svoj klub i svoj grad na herojski ali i dostojanstven način!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari