KRUNA KARIJERE

Riječanka Lea Jugovac putuje u Peking, ispunila je normu za Zimske olimpijske igre!

Idi na originalni članak

Dobre vijesti za riječki sport. Snowborderica Lea Jugovac izborila je olimpijsku normu za Peking

Oglas

Lea Jugovac ispunila je normu za Zimske olimpijske igre u Pekingu. Za Kanal Ri javila se iz Švicarske.

“Smatram da je to jedna kruna karijere, kruna natjecateljske karijere i možemo reći nagrada za sav uloženi trud i nebrojene sate treninga, putovanja…”, kaže Lea Jugovac, hrvatska reprezentativka u snowboardu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: PETAR BALJAK
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Skijanjem se bavila do 12 godine a na sowboard je stala sa 13 godina. Ubrzo je počela sudjelovati na natjecanjima.

“TO što sam iz Rijeke, zapravo s mora, sigurno nije neka olakšavajuća činjenica u bavljenju ovim sportom. S obzirom da smo za sve treninge i putovanja morali putovati u inozemstvo, ne bih to nazvala nekom velikom preprekom jer se s vremenom naviknete”, ističe hrvatska reprezentativka Lea.

Zadnje pripreme na snijegu odvijat će se u Italiji.

“Smatram da sam se pripremala cijelu svoju karijeru za ovakvo nešto. Svi padovi, uspjesi pa i neuspjesi su zapravo mene pretvorili u osobu kakva jesam i sportaša kakav jesam trenutno. Tako da mislim da se ovih zadnjih par dana ne može ništa revolucionarno ni popraviti ni pogoršati”, mišljenja je hrvatska reprezentativka u snowboardu Lea Jugovac.

Snowboard disciplina na Olimpijskom igrama uključuje samo 30 najboljih muškaraca i žena iz svijeta.

“Nemam neka rezultatska očekivanja. Smatram da je već jako veliki uspijeh to što sam se kvalificirala jer u snowboardingu – za razliku od neki drugih sportova gdje stotine sportaša se kvalificira – kod nas je postupak kvalifikacija bio dugotrajan i kompliciran.”, kaže hrvatska reprezentativka Lea.

Hrvatska trenutno ima 6 izborenih olimpijskih normi u alpskom skijanju, 3 u nordijskom skijanju te jednu u brzom klizanju i snowboardingu, donosi Kanal Ri.

Exit mobile version