POVRATAK NOGOMETA

Video | RIJEKA – INTER 4:1 Bijeli u pripremnoj utakmici pobijedili Zaprešićane

Nogometaši Rijeke pobijedili su Inter 4:1 u trening utakmici odigranoj na stadionu HNK Rijeka

Pogotke za Rijeku postigli su Yateke (13′), Lončar (32′) i Čolak (47′, 69′-11m), dok je mrežu za goste zatresao Tsonev (54′-11m).

RIJEKA – INTER 4:1

Stadion HNK Rijeka: Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

Strijelci: 1:0 Yateke (13′), 2:0 Lončar (32′), 3:0 Čolak (47′), 3:1 Tsonev (54′-11m), 4:1 Čolak (69′-11m).

RIJEKA: Pandur (od 31′ Nwolokor, od 61′ Prskalo), Tomečak, Smolčić, Capan, Velkovski, Štefulj, Lepinjica, Murić, Lončar, Pires, Yateke. Još su igrali (od 45′ Braut, Galešić, Galović, Halilović, Pavičić, Čolak, Andrijašević, Gorgon, Escoval, Prskalo, Čeliković).

INTER: Matković, Nekić, Bruggen, Soldo, Bosec, Petrović, Mlinar, Benčić, Andrić, Postonjski, Mamut. Još su igrali: Grgić, Savić, Vego, Rom, Marasović, Mazalović, Mitrović, Zamouri, Tsonev, Plehan, Bilobrk, Barić, Vušković.

Nogomet se vratio na Rujevicu nakon točno 73 dana i pobjede protiv Hajduka u Jadranskom derbiju, nakon čega je uslijedila pauza zbog pandemije koronavirusa. Bijeli su se vratili obećavajućim nastupom pred nastavak sezone i ogled polufinala Kupa Hrvatske protiv Osijeka.

Rijeka je dobro krenula u utakmicu. U četvrtoj minuti Pires je lijepo ubačajem pronašao Štefulja na drugom kraju kaznenog prostora, ali udarac glavom nije bio precizan.

Osma minuta donijela je brzu kombinaciju Murića, Yatekea i Piresa, koja je u konačnici rezultirala kornerom. Nakon udarca iz kuta, u nastavku akcije, Murić je opasno ubacio pred gol Intera, ali nitko od igrača Rijeke nije ispratio akciju.

Inter se probudio u 11 minuti, Postonjski se našao u dobroj situaciji u kaznenom prostoru Rijeke, ali njegov udarac ukrotio je Pandur.

Rijeka je povela u 13. minuti. Jedna brza kontra, u kojoj je Rijeka imala brojčanu prednost, nije rezultirala prilikom, ali je donijela udarac iz kuta.

Murić je odlično ubacio, stasiti Yateke se izborio za poziciju i poentirao udarcem glavom – 1:0.

U 17. minuta nova, brza akcija Rijeke. Štefulj je u završnici lijepo pronašao Murića na rubu kaznenog prostora, uslijedio je prizeman udarac koji je prošao uz vratnicu.

Inter nije bio bezopasan, u 20. minuti, nakon pogreške obrane bijelih, Mlinar se našao u poziciju gdje je mogao birati kojem će slobodnom suigraču pred golom Rijeke gurnuti loptu, ali loše dodavanje upropastilo je priliku za goste.

Rijeka je zatim ubacila u brzinu više. U 24. minuti Yateke je gurnuo za Lončara koji je ušao u kazneni prostor s lijeve strane, ali završni pas nije bio dobar.

Samo dvije minute kasnije Štefulj je zaustavio pokušaj tranzicije gostiju pred kaznenim prostorom Intera. Otvorila se prilika za udarac koji je otišao pored gola.

U 32. minuti, nakon nove pogreške zadnje linije Intera, Lončar se sjurio prema golu s lijeve strane i rutinski poentirao – 2:0.

Samo 60 sekundi kasnije Pires i Yateke izbili su dva na jedan pred gol Intera, Pires se odlučio na udarac kojeg je blokirao gostujući branič.

Rijeka je blizu gola bila i u 35. minuti. Pires i Tomečak izbacili su obranu Intera na desnoj strani, Tomečak je ušao sam u kazneni prostor, ali umjesto udarca odlučio se na pokušaj asistencije i propala je prilika za Rijeku.

Tri minute kasnije bijeli su ponovo opasni iz prekida, Murić je ubacio, a lopta, koja se s(p)retno odbila od Yatekea, završila je pored gola.

Inter je zaprijetio u zadnjim trenucima prvog dijela. Jedna visoka lopta u kaznenom prostoru Rijeke došla je do Mlinara čiji je udarac s 18 metara otišao preko gola.

Rijeka je odlično krenula u nastavak s novom postavom na terenu. Vratar Intera pokušao je odigrati jedno dodavanje, koje Andrijašević presjekao i odigrao za Čolaka koji je poentirao – 3:0.

U 52. minuti Pavičić je izbacio Galešića na lijevom boku. Mladi nogometaš odlično je ubacio, Čolak je ostao sam pred golom, ali njegov udarac zaustavila je vratnica.

I onda je bljesnuo Inter. Tsonev je utrčao u pravom trenutku i izbjegao zaleđe, a vratar Nwolokor ga je srušio u kaznenom prostoru. Tsonev je bio siguran s bijele točke – 3:1.

U nadolazećim minutama valja istaknuti i snažan udarac Halilovića (59′) koji je otišao pored gola, a onda je Rijeka deset minuta kasnije stigla do četvrtog gola.

Nakon ubačaja, gostujuća obrana nije uspjela izbiti loptu, Čolak je bio brži i branič Intera ga je srušio. Čolak je preuzeo odgovornost i poentirao s bijele točke – 4:1.

U 79. minuti Čolak je prihvatio dugu loptu i izborio se za prostor pred golom Intera, ali njegov udarac obranio je vratar Intera.

U videu pogledajte sažetak utakmice i izjavu trenera Simona Rožmana

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari