RIJEKA NE ODUSTAJE OD „KAPITALCA“: Na Rujevicu stiže novi napadač, i to bivši hrvatski reprezentativac?

Čini se da Riječani „u tišini“ ipak pošto poto žele dati svoj odgovor na Dinamov potez s angažiranjem Sammira

Govorilo se o možebitnom angažmanu bivšeg igrača Liverpoola David N`Goga, no prema informacijama koje na neki način potvrđuju i iz redova Bijelih u fokus zanimanja došao je jedan drugi igrač, također zvučno ime kojeg će mnogi stručnjaci okarakterizirati „robusnim“ napadačem koji imponira kako snagom i općom fizičkom spremom, tako i vještinom odnosno „ubojitim osjećajem za gol“ – drugim riječima, napadačkim „killer instinctom“.

Riječ je o Nikici Jelaviću, bivšem igraču Hajduka (iz kojeg je otišao 2007.) a potom je igrao za Waregem, Rapid Beč, Glasgow Rangers, Everton, Hull City, West Ham United. Bivši istaknuti reprezentativac Hvatske danas igra u kineskom drugoligašu Beijing Renheu (15 golova u 29 utakmica) gdje mu, prema riječkim izvorima, nedostaje sportskih motiva. A bitka za naslov prvaka Hrvatske u dresu Rijeke zasigurno jest izazov koji bi zadovoljio Jelavića u jesen njegove igračke karijere.

Da je riječ o ozbiljnim razmišljanjima kako ostvariti transfer koji bi po eventualnom zaključenju sigurno bio jedan od atraktivnijih poslova riječke uprave, govori i izjava Ivana Mancea, pomoćnika sportskog direktora HNK Rijeke, „Sportskim novostima“.

”Postoji opcija da ćemo ići prema tome. Vidjet ćemo, nije to neka lagana stvar. Nikica je cijelu karijeru igrao na nekim puno većim iznosima od onoga što možemo ponuditi, ako bude neki sportski motiv, onda nam se putovi mogu poklopiti. Realno, odlučiti ne mogu financijski motivi nego samo sportski”, rekao je Mance za Sportske novosti.

Za reprezentaciju Hrvatske Jelavić je od 2009. do 2014. odigrao 26 utakmica, zabio je šest golova i bio je sudionik EP-a 2012. i SP-a 2014.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari