RIJEKA-SPLIT (nedjelja, 19 sati): Bijeli već sedam utakmica bez poraza u susretima sa Splitom

Nogometaši Rijeke u nedjelju (Stadion HNK Rijeka, 19 sati) dočekuju Split u ogledu 16. kola MaxTV Prve lige. Izabranici Matjaža Keka na vrh lige stigli su velikom pobjedom protiv Hajduka na Poljudu, dok je Split potvrdio kvalitetu svladavši Dinamo.

U prvom ogledu ove sezone Rijeka je slavila na Parku mladeži (2:0) golovima Marina Tomasova.

Rijeka i Split dosad su u prvenstvu Hrvatske odigrali 16 utakmica, bijeli su upisali sedam pobjeda, četiri ogleda završila su remijem dok je Split slavio u pet navrata. Rijeka je u tim utakmicama postigla 25, a primila 19 golova.

Najviše utakmica u redovima Rijeke protiv Splita skupili su Ivan Močinić, Ivan Vargić i Ivan Tomečak s osam nastupa, dok su najbolji strijelci Andrej Kramarić sa šest odnosno Leon Benko i Marin Tomasov s tri gola.

Matjaž Kek i protiv Splita ima pozitivan omjer, u deset utakmica ubilježio je četiri pobjede, četiri remija i dva poraza. Rijeka ujedno ima pozitivan niz protiv Splita, već sedam utakmica u prvenstvu ne zna za poraz. Split je posljednji put slavio 3. studenog 2013. pogotkom Denisa Glavine u Parku Mladeži.

Bijeli su ujedno u sedam domaćih utakmica protiv Splita izgubili samo jednom i to 20. listopada 2012. godine kada su crveni na Kantridi slavili 3:2. (hnk rijeka)

U nastavku pogledajte sažetak utakmice Split-Rijeka odigrane u okviru 7. kola MaxTV Prve lige 22. kolovoza ove godine kojeg je na youtube kanal postavio “The Fornax”.

https://www.youtube.com/watch?v=zNmVYxLAdYQ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari