SENZACIJA! Pogledajte trenutak u kojem je Joshua shvatio da gubi sve pojaseve

Anthony Joshua izgubio je prvi meč u karijeri u svojoj 23. borbi protiv Andya Ruiza

Borbu Andya Ruiza i Anthony Joshue pogledajte na programu RTL- u 13:55!

Meksikanac Andy Ruiz, koji je u meč ‘uletio’ kao zamjena za suspendiranog Jarrella Millera, pred više od 15.000 gledatelja u Madison Square Gardenu svladao je prvaka Anthonya Joshuu koji je nakon ovog poraza ostao bez svojih pojaseva.

Joshua je izgubio prvi meč u karijeri u svojoj 23. borbi, ujedno i prvoj borbi u Americi! Nakon ovog nokaut Ruiz je preuzeo poziciju prvaka po WBA, WBO, IBO i IBF organizacijama te time postao prvi Meksikanac teškaški prvak svijeta.

Pva runda započela je očekivano – Ruiz, kako je i najavio, držao se sredine ringa te povremeno ulazio u sredinu. Čvrstim je gardom blokirao prvakove udarce.

U drugoj rundi Meksikanac je uspio pogoditi Joshuu, no prvak je, već pred sam kraj runde, ispucao dobar kroše kojim je dao do znanja da je još uvijek u igri.

U trećoj je rundi Joshua zabio Meksikanca u pod. Činilo se kako napokon preuzima kontrolu u ringu, no Ruiz je za nekoliko trenutaka uzvratio na isti način pa se Joshua našao na tlu uz odbrojavanje. Pred sam kraj runde Ruiz je nasrnuo na Joshuu i doslovno ga izbacio iz ringa. Joshua je ponovno bio suočen s odbrojavanjem, a spasilo ga je zvono.

Nakon nekoliko mirnijih rundi uslijedila je sedma, konačna i ključna runda za Joshuu, ali i za Ruiza.

Meksikanac je sjajnim setom srušio Joshuu. Ovaj se osovio na noge no jasno je dao do znanja kako je uzdrman. A onda mu je Ruz poslao novi nokdaun.

Potpuno dezorijentirani Joshua ponovno se pridigao s poda, sudac ga je poslao u kut u kojem su izmijenili par riječi nakon koji je sudac prekinuo meč.

Kako je izgledao nokaut pogledajte u VIDEU!