SENZACIJA! Pogledajte trenutak u kojem je Joshua shvatio da gubi sve pojaseve

Idi na originalni članak

Anthony Joshua izgubio je prvi meč u karijeri u svojoj 23. borbi protiv Andya Ruiza

Oglas

Borbu Andya Ruiza i Anthony Joshue pogledajte na programu RTL- u 13:55!

Meksikanac Andy Ruiz, koji je u meč ‘uletio’ kao zamjena za suspendiranog Jarrella Millera, pred više od 15.000 gledatelja u Madison Square Gardenu svladao je prvaka Anthonya Joshuu koji je nakon ovog poraza ostao bez svojih pojaseva.

Joshua je izgubio prvi meč u karijeri u svojoj 23. borbi, ujedno i prvoj borbi u Americi! Nakon ovog nokaut Ruiz je preuzeo poziciju prvaka po WBA, WBO, IBO i IBF organizacijama te time postao prvi Meksikanac teškaški prvak svijeta.

Pva runda započela je očekivano – Ruiz, kako je i najavio, držao se sredine ringa te povremeno ulazio u sredinu. Čvrstim je gardom blokirao prvakove udarce.

U drugoj rundi Meksikanac je uspio pogoditi Joshuu, no prvak je, već pred sam kraj runde, ispucao dobar kroše kojim je dao do znanja da je još uvijek u igri.

U trećoj je rundi Joshua zabio Meksikanca u pod. Činilo se kako napokon preuzima kontrolu u ringu, no Ruiz je za nekoliko trenutaka uzvratio na isti način pa se Joshua našao na tlu uz odbrojavanje. Pred sam kraj runde Ruiz je nasrnuo na Joshuu i doslovno ga izbacio iz ringa. Joshua je ponovno bio suočen s odbrojavanjem, a spasilo ga je zvono.

Nakon nekoliko mirnijih rundi uslijedila je sedma, konačna i ključna runda za Joshuu, ali i za Ruiza.

Meksikanac je sjajnim setom srušio Joshuu. Ovaj se osovio na noge no jasno je dao do znanja kako je uzdrman. A onda mu je Ruz poslao novi nokdaun.

Potpuno dezorijentirani Joshua ponovno se pridigao s poda, sudac ga je poslao u kut u kojem su izmijenili par riječi nakon koji je sudac prekinuo meč.

Kako je izgledao nokaut pogledajte u VIDEU!

“Ništa ne bi bilo moguće da nije bilo mog tate. Osjećaj je nevjerojatan, za ovo sam radio cijeli život i o tome sanjao. Ne mogu vjerovati da su mi se snovi ostvarili. Imam te meksičke krvi u sebi i to su svi mogli vidjeti. Vidio sam da je uzdrman, ali nisam se želio zaletavati nego sam se držao plana i taktike. Presretan sam što sam ovo priuštio mojim Meksikancima, sad je vrijeme za feštu, a za mene je samo nebo granica”, rekao je Ruiz nakon borbe.

Joshua ga je izgrlio nakon poraza i čak je u ringu prekinuo njegov govor kako bi mu odao priznanje za sjajan nastup i veliku pobjedu.

“Pobijedio me jako dobar borac. Bit će zanimljivo vidjeti koliko daleko će dogurati. Čestitam mu na velikom rezultatu. Iznimno ga poštujem. On je sad svjetski prvak, ali vidjet ćemo se mi ponovno”, rekao je 29-godišnji Britanac kojemu je to bila prva borba u Sjedinjenim Državama.

https://twitter.com/omoissyy/status/1135074187289272322

Show kojem se nitko nije nadao Madison Square Gardenu. 29-godišnji Meksikanac, sa 121 kilogramom i čak 10 centimetara niži od aktualnog prvaka Joshue postao je prvi Meksikanac teškaški prvak svijeta.

Anthony Joshua izgubio je prvi meč u karijeri, u svojo 23. borbi i prvoj borbi u Americi. Andy Ruiz postao je prvak WBA, WBO, IBO i IBF organizacijama.

Borbu Andya Ruiza i Anthony Joshue pogledajte na programu RTL- u 13:55!
Vijesti.hr

Exit mobile version