SENZACIONALAN USPJEH! Pogledajte vježbu Tina Srbića, novog svjetskog prvaka u gimnastici

Tin Srbić postao je svjetski prvak na preči! Hrvatsko gimnastičko čudo nakon svjetskog zlata: ‘Presretan sam, još ne vjerujem što se dogodilo’

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu naslov svjetskog prvaka na preči, što je ujedno i najveći uspjeh u povijesti hrvatske gimnastike.

Naše 21-godišnje čudo donijelo je hrvatskoj povijesni prvi svjetski gimnastički naslov i ukupno treću svjetsku medalju nakon srebra Filipa Udea na konju s hvataljkama i bronce Marija Možnika na preči 2014. u Nanningu.

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Montrealu, član ZTD Hrvatskog Sokola oduševio je sve izvevši vježbu sa startom 6,4 koju su suci ocijenili sa 14,433 boda. Bila je to još bolja Tinova izvedba nego prije tjedan dana kada je u kvalifikacijama bio treći.

Sa dvije desetinke manje srebrni je bio Nizozemac Epke Zonderland, jedan od najvećih prečaša svih vremena, dok je brončani njegov sunarodnjak Bart Deurloo (14,200).

Tinovu vježbu pogledajte od 8:30 minute videa:

“Nevjerojatno finale! Osvojio sam zlatnu medalju. Još uvijek ne znam što se točno događa, moram malo to prespavati da bih bio svjestan”, u šoku je još dugo nakon finala bio Tin, ali i njegov trener Lucijan Krce.

“Osjećao sam se stvarno odlično prije samog nastupa, ali kako sam nastupao sedmi, nisam uopće gledao kako su drugi dečki odradili svoje vježbe nego sam se koncentrirao na svoju. Tako da kad sam došao gore i pripremao se za svoju vježbu na podiju, pogledao sam gore na ekran da vidim je li Japanac koji je išao prije mene dobio ocjenu i krajičkom oka sam vidio 14,233 da je bila ocjena od Epkea Zonderlanda i da je to prva ocjena. Pomislio sam u sebi „to možeš sa svojom pravom vježbom ostvariti“, ali sam se onda uspio smiriti, rekao sam si „samo radi ono što uvijek radiš i na treningu“ i tako je bilo. Možda čak i malo bolja vježba nego u kvalifikacijama, što je i ocjena pokazala, pola desetinke je bila bolja. Stvarno sam presretan i još ne vjerujem da se to dogodilo”, rekao je Srbić.

Srbić je u kvalifikacijama bio ukupno treći, a u svom premijernom nastupu na SP-u 21-godišnji Zagrepčanin je došao do nevjerojatnog uspjeha. Tin je u kvalifikacijama odradio vježbu za ocjenu 14.366, a u finalu je bio još bolji (14.433) i to mu je donijelo uvjerljivo zlato ispred Nizozemaca Epke Zonderlanda (14.233) i Barta Deurlooa (14.200). Član zagrebačkog kluba Hrvatski sokol ostavio je iza sebe europskog prvaka Švicarca Pabla Braeggera i još nekolicinu puno iskusnijih protivnika te je priredio veliko iznenađenje na preči.

Rezultati
Svjetsko prvenstvo u gimnastici, Montreal
Preča, finale:

1. Tin Srbić (HRV) 14.433
2. Epke Zonderland (Niz) 14.233
3. Bart Deurloo (Niz) 14.200
4. Pablo Braegger (Švi) 13.733
5. Hidetaka Miyachi (Jap) 13.733
6. David Beljavskij (Rus) 13.533
7. Randy Leru (Kuba) 13.100
8. Oliver Hegi (Švi) 12.733

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari