SP U FRANCUSKOJ: Hrvatska teže od očekivanog svladala Saudijsku Arabiju i upisala prve bodove!

Rouen: Hrvatska – Saudijska Arabija 28:23. Ključnom se pokazala serija Hrvatske od 5-0 od 35. do 40. minute kojom se naša reprezentacija odvojila na šest razlike (20-14) i pobjeda više nije dolazila u pitanje

Hrvatska muška rukometna reprezentacija svoj nastup u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj otvorila je 28-23 (12-11) pobjedom protiv Saudijske Arabije.

Protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini Hrvatska je do pobjede stigla teže od očekivanog iako je početak utakmice najavljivao da će utakmica biti laganiji trening.

Naime, nakon 10-ak minuta utakmice Hrvatska je povela sa 5-1, a činilo se kako igrači Saudijske Arabije ni na koji način ne mogu nauditi našoj obrani. No, Saudijci su pronašli slabu točku na lijevoj strani hrvatske obrane gdje Mamić i Štrlek nisu dobro zatvarali prolaz na liniju od šest metara, pa su akcije Saudijaca završavale ili golom ili sedmercem. Uz nekoliko dobrih obrana Al Saeeda, Saudijska Arabija je čak i povela sa 11-10 pred kraj prvog poluvremena, ali da se na odmor ode barem s minimalnom prednosti Hrvatske pobrinuli su se Šebetić i Cindrić.

U drugo poluvrijeme Hrvatska je krenula s obranom 5-1 što je donijelo brzo odvajanje na 15-11, no dvije greške u napadu omogućile su Saudijcima pogotke iz protunapada za 15-14. Ipak, ključnom se pokazala serija Hrvatske od 5-0 od 35. do 40. minute kojom se naša reprezentacija odvojila na šest razlike (20-14) i pobjeda više nije dolazila u pitanje.

U prva dva susreta 1. kola ove Čile je svladao Bjelorusiju sa 32-28 (14-14), dok je Njemačka bila bolja od Mađarske sa 27-23 (16-11).

Hrvatska će u 2. kolu već u subotu od 20.45 sati igrati protiv Mađarske.

Dvorana Kindarena

HRVATSKA – SAUDIJSKA ARABIJA 28-23 (12-11)

HRVATSKA: Stevanović, Ivić; Mihić 4, Duvnjak 5, Stepančić 2, Gojun, Horvat 2, Kontrec 2, Božić Pavletić, Mandalinić, Štrlek 4, Musa 1, Jotić, Mamić 1, Šebetić 1, Cindrić 6

SAUDIJSKA ARABIJA: Al Saeed, Al Mutairi; Al Abbas 3, Al Janabi 4, Al Mohsin 2 (1), Al Hammad 1, Saeed, Al Abdulali 3 (1), Al Farhan, Al Salem 3, Al Obaidi 2 (2), Abu Al Rrahi, Al Abas, Al Khadrawi, Al Salem 5, Al Zaer

SUCI: Boualloucha i Khenissi (Tunis)
SEDMERCI: Hrvatska 0/1, Saudijska Arabija 4/5
ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Saudijska Arabija 8 minuta

Izbornik Babić nije obeshrabren: ‘Svaka pobjeda na turniru poput ovog je velika’

Prilično blijedo izdanje hrvatske rukometne reprezentacije na startu Svjetskog prvenstva nije obeshrabrilo izbornika Željka Babića.

“Ovo je turnir i naravno da je svaka pobjeda velika, bez obzira na protivnika. Naravno da mi možemo i trebamo igrati bolje. Međutim, prva je utakmica i dobro je da smo pobijedili, da igrači stječu samopouzdanje i vjerujem da je u ovom trenutku najbitnije da smo osvojili dva boda. Sutra je nova utakmica. Nemamo previše vremena za analize, moramo se sabrati. Vjerujem da će sutra biti puno bolja utakmica za Hrvatsku.

Čime konkretno niste bili zadovoljni?

“Imamo i prednost i nedostatak naše mladosti i brzine. To je sigurno jedan od problema, nismo baš racionalni. Dođemo brzo u šansu, brzo pucamo, a nekad kao danas dođe kontra. Bilo je i puno zicera promašenih, a i neke odluke sudaca su mi bile čudne. Možemo popraviti igru i to je dobro. No, ovo je prvi put da smo igrali zajedno. Imali smo ozljeda tijekom priprema, a imamo ih i ovdje.

Jeste li zadovoljni koliko ste poštedjeli igrače?

“Očekivao sam da ću malo više poštedjeti Duvnjaka. No, trebala nam je obrana 5-1, morali smo pobijediti utakmicu i morali smo koristiti Duvnjaka”.

Mađarska?

“Odličan protivnik, jako čvrst s izvrsnim vratarom. Vidjet ćemo hoće li David pobijediti Golijata. Mi smo brzi, oni su jaki. Sutra stvarno će se potući David i Golijat”, završio je Babić.

Lovro Mihić debitirao je na velikim natjecanjima i svoj je posao vrlo dobro odradio.