SUTRA KLJUČNA UTAKMICA: Srna zahvalio navijačima – ‘Spreman sam za Češku’

Dvoboj s Češkom od izrazitog je značaja za ‘vatrene’. Pobjedom bi osigurali šest bodova i definitivan prolazak u drugi krug.

Pred novinarima se pojavio kapetan reprezentacije Darijo Srna, koji se jučer ponovno priključio svojim suigračima nakon što je otputovao u Metković na očev sprovod.

Pri davanju uputa novinarima izražena je i sućut našem kapetanu.

Sutra je za tebe najemotivnija utakmica?

“Težak trenutak za mene i familiju, ovo je moje prvo obraćanje nakon što se to desilo, želim se od srca zahvaliti svim ljudima koji su bili iz mene i uz obitelj. Posebno svojim suigračima, predsjedniku HNS-a i naravno navijačima, dobio sam bezbroj poruka, svi su bili uz mene, hvala im puno. Ja sam dobro, spreman sam, posljednja želja mog oca bila je da do kraja odigram turnir za Hrvatsku.

“Sve što je imao uložio je od mene, i on je želio da igram. Iza sprovoda sam donio odluku najbolju za sebe i za obitelj – on je najsretniji kada sam na terenu i igram nogomet, pogotovo za Hrvatsku.”

“Znamo da je ovo drugi korak koji je vrlo bitan, ponavljali smo prije prvenstva da idemo korak po korak. Vidjeli smo da je Češka jako dobra, protiv Španjolske su bili sjajni, defanzivno iznimno kompaktni. Znamo da nema lakih utakmica, pa tako i sutra očekujem tešku utakmicu”, priznao je Darijo.

“Mislim da sam spreman, pa ja sam umjesto prve bračne noći odletio na utakmicu za reprezentaciju protiv Austrije, tako da tu više nema rasprave.”

“Oni su ekipa koji imaju svog Modrića, to je Rosicky. Dobro su defenzivno posloženi, izlaze u kontre s 4,5 igrača, djeluju vrlo homogeno i imaju opasne prekide. No ponavljam, ako ponovimo utakmicu i pristup kao protiv Turske, imamo šanse ostvariti željeno.”

Kapetan je otkrio i koji mu je cilj u Francuskoj, na njegovom posljednjem velikom natjecanju i oproštaju od reprezentacije.

“Naš cilj je proći u drugi krug, s maksimalnim mogućim brojem bodova. Ostavit ćemo srce na terenu i uvjeren sam da će moja ekipa proći u nokaut fazu”, otkrio je Srna što očekuje na svom zadnjem turniru.

S obzirom na sjajnu utakmicu s Turskom, Srna je upitan i je li pobornik ideje da se pobjednička momčad ne mijenja

“To trebate pitati šefa. Ja sam za to da igraju najspremniji, fizički i psihički, protiv Turske smo svi bili spremni, vidjelo se to u svakom trenutku. Naravno, imamo i puno igrača na klupi koji zaslužuju priliku, no zadnja je ona izbornikova.”

Nakon kapetana, pred novinare je izašao izbornik reprezentacije Ante Čačić.

“Najveća kvaliteta im je momčad, a u toj momčadi je vrlo opasan Rosicky, preko kojeg ulaze u završnicu, o njemu stalno treba razmišljati svaki protivnik, pa tako i mi”, rekao je Čačić.

Pričali ste s Darijom? Hoće li igrati protiv Češke i hoćete li mijenjati sastav, znate li ga?

“Darijo je u dobrom stanju, i nastupit će protiv Češke. Sastav znam, reći ću vam samo da su svi igrači koje smo postavili protiv Turske u odličnom stanju.”

‘Vatrene’ je u reprezentativnom taboru pogodilo i nekoliko obiteljskih tragedija, no Čačić tvrdi da se ekipa dobro suočila s tim poteškoćama.

“Nije nas to poremetilo, rekao bih da smo još više koncentrirani, dosta stvari nas muče, ali nema razloga trošiti snagu na nešto što ni ne možeš pobijediti.”

S obzirom na tragičan poraz u prvom kolu i praznu rubriku s bodovima, Čačić očekuje da će Česi napasti.

“Protiv Španjolske su bili ograničeni, s nama će to biti drukčija utakmica. Svi još imaju šanse proći dalje i očekujem ambiciozniju Češku. Ipak, uđemo li s gardom kao protiv Turske, vjerujem da će se to odraziti i na semaforu.”

U nekim situacijama Hrvatskoj bi za prolaz bilo dosta i osvojiti bod, no Čačić je ustvrdio kako njegova momčad uvijek ide na pobjedu.

“Ne, Hrvatska protiv svake reprezentacije ide sa željom da osvoji tri boda i ja od toga neću odstupiti”, samouvjereno je najavio Čačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari