KASTAV UZ MOSKVU I DUBAI

U Kastvu se održava Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro turnir; Stiglo čak 250 natjecatelja iz 15 europskih zemalja

Idi na originalni članak
Screenshot Kanal Ri

Kastav je domaćin Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro turnira. Turnir je otvoren za žene, muškarce, djecu i odrasle, a sve je započelo još 2016 godine.

Oglas

“imali smo Mediterranean open jiu jitsu natjecanje koje je išlo u 6. mjesecu i 2019. je bio prvi AJP turnir u Kastvu koji se zbog korone Iinije uspio održat itako da smo ove godine opet uspjeli organizirati u suradnji s AJP organizacijom”, kaže Tomislav Notizberg, predsjednik i trener Jiu Jitsu kluba Kastav za Kanal Ri.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Na turniru nastupa 250 natjecatelja iz 15 europskih zemalja okupljenih u 35 različitih klubova.

“Izuzetno smo ponosni što smo u ova izazovna vremena uspjeli okupiti veliki broj natjecatelja iz de facto cijele Europe”, dodaje Tomislav Notizberg.

Na turnir je iz Češke stigao i Daniel kojemu je ovo drugi posjet Kastvu,

“Imam 12 godina i treniram brazilski jiu jitsu jer je to fantastičan sport”, kaže Daniel Singir.

Na turnir su stigle i sportašice iz Pule.

“Imam 16 godina, treniram brazilski jiu jitsu oko 4 godine. Bijeli sam pojas i uživam u tom sportu. Jednog dana možda postanem trenerica brazilskog jiu jitsa.”, kaže Valerija Benić.

Jiu Jitsu klub Kastav broji oko 50 tak članova i iz godine u godinu raste sve više.

“Jiu jitsu je jako blag borilački sport i kao takav je atipičan. Može ga se trenirati doslovno od 4 do 84 godine”, pojašnjava predsjednik i trener Jiu Jitsu kluba Kastav Tomislav Notizberg.

Turnir uživa i veliku potporu grada Kastva.

“Naći ime grada Kastva pored Moskve, Dubaija, Berlina i ostalih gradova… mislim da nas može samo ispunjavati jednom radošću i ponosom. Ali jiu jitsu klub Kastav već godinama organizira ovakvu vrstu natjecanja”, kaže David Burburan iz kastavske gradske uprave.

Brazilski jiu jitsu najbrže je rastući borilački sport u posljednjih 20 godina u svijetu, a veliku ekspanziju doživljava i u Hrvatskoj, donosi Kanal Ri.

Exit mobile version