BITKA ZA TROFEJ

U SUBOTU FINALE KUPA HRVATSKE! Rožman: ‘Igračima u očima vidim ogromnu glad za trofejem’

Pixsell

Trener Rijeke Simon Rožman i vratar Ivor Pandur najavili su subotnji ogled Rijeke i Lokomotive u Šibeniku gdje će se odlučiti o ovosezonskom osvajaču Kupa.

Nakon što je Rijeci drugo mjesto i Liga prvaka pobjegla tek za jedan gol, onaj Osijekov u vlastitu mrežu u 88. minuti susreta na Gradskom vrtu, priliku za popravljanje raspoloženja i trijumfalni kraj sezone imat će Rijeka u Šibeniku.

Tamo se u subotu igra finale Kupa gdje se sastaju Rijeka i Lokomotiva, a “nabrijan” na finale je trener Riječana Simon Rožman koji žarko priželjkuje trofej.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Točno smo tamo gdje smo željeli biti, i super sam zadovoljan u kakvom stanju ulazimo u utakmicu za trofej. Četiri dobre predstave, četiri uzastopne pobjede. Dečki rade strahovito vrijedno i naporno, 100 posto su fokusirani samo i jedino na trofej koji branimo i opet želimo osvojiti. Moram pohvaliti moje igrače za način na koji su radili u cijeloj ovoj jedinstvenoj sezoni i stvarno bih silno volio da u zadnjoj utakmici sezonu uzmu i tu veliku nagradu, da za Rijeku i 2019/20 bude trofejna”, kazao je Rožman.

Motivacija kod Riječana je ogromna, svi žele obraniti naslov u Kupu.

“Bit će nam jako teško. S druge strane bit će jaka Lokomotiva. Brza momčad, sa sjajnom tranzicijom, jednako takvom dijagonalom, odlična u nalaženju prostora za oba svoja krilna napadača, ali ja mislim da smo se jako dobro pripremili za njih. To je samo jedna utakmica, a ulog tako velik i važan. Koncentracija na svaki detalj je imperativ, a trofej se ne osvaja ako te u onim ‘li-la’ situacijama i sreća bar malo ne pomazi. Ali, kažem, vidim kako su moji igrači fokusirani na finale, vidim koliko žele trofej. Ja mislim da ćemo biti pravi, onakvi kakvi i trebamo biti da napravimo sve za još jedno slavlje.”

I zdravstveni bilten u ekipi je dobar i većina je spremna za finale i da završi sezonu s trofejem.

“Smolčića sigurno nema zbog ozljede, a teško da ćemo spreman biti i Gorgon koji već duže vrijeme ima probleme sa zadnjom ložom. Svi ostali su spremni, svima u očima vidim ogromnu glad za trofejom, vidi se zajedništvo i golemi motiv. U finalu smo, sami smo si priuštili tu sjajnu situaciju. Neka dečki uživaju u toj privilegiji. Idemo po trofej”, kazao je trener.

Pandur: ‘Idemo se boriti, pobijedit će ekipa koja to bude više htjela’

Vratar Rijeke Ivor Pandur bit će među najmlađima na travnjaku te se nada pobjedi svoje momčadi…

Utakmica karijere je pred Ivorom Pandurom. Mladi vratar Riječana branit će u finalu Kupa u Šibeniku te pokušati sa svojom momčadi doći do pobjede.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Zahvalan sam što sam uopće u ovakvoj ekipi i što imam priliku osvojiti trofej. Želimo pobijediti, dat ćemo sve od sebe. Svjesni smo Lokomotivine kvalitete, ali svjesni smo i naše. Idemo se boriti i mislim da će pobijediti ekipa koja to bude više htjela.”

“Samo sam zahvalan i jedva čekam utakmicu kao i svi moji suigrači, da pokažemo da nešto vrijedimo i da uzmemo još jedan trofej.”

Iako ova utakmica ima veliki značaj, nekih posebnih i drugačijih priprema nema.

“Spremam se kao i za svaku drugu utakmicu, svaki trening je novo dokazivanje pa tako i ova utakmica. Jedva čekamo svi zajedno finale.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari