U SUBOTU NA KOZALI: 25. memorijalni turnir „Zvonimir Škerl“ u sjećanje na kapetana MRK Kozale poginulog na ličkom ratištu

Kako je riječ već o četvrt stoljeća odigravanja ovog memorijalnog turinira, ovoga puta pozvane su seniorske momčadi MRK Kozala, RK PPD Zagreb, RD Riko Ribnica iz Slovenije te riječki RK Zamet

U organizaciji MRK Kozala i Udruge 128.brigada HV-a „Sv.Vid“ u subotu 14. siječnja održat će se 25. izdanje memorijalnog rukometnog turnira „Zvonimir Škerl“ u čast i sjećanje na tragično poginulog kapetana MRK Kozala koji je 1991. godine na ličkom ratištu ostavio život za svoju domovinu.

Iz MRK Kozala ovim povodom poručuju: „Ovaj je rukometni turnir od samih početaka bio zamišljen kao druženje prijatelja i suigrača našega Zvonimira kako bi se održalo sjećanje na tog sjajnog rukometaša i čovjeka koji je ponosno branio boje svojega kluba ali i svoje domovine Hrvatske u Domovinskome ratu. Nakon veterana, turnir smo prepustili mlađim rukometašima, onima pred kojima je velika rukometna budućnost pa su tako mnogi današnji reprezentativci Hrvatske svoje rukometno znanje stjecali upravo na našemu turniru.
Ove godine, kako se radi o 25. obljetnici, na turnir smo pozvali seniorske momčadi. Uz prvu ekipu našega kluba, na turniru će nastupiti RK PPD ZAGREB, RD RIKO RIBNICA iz Slovenije te riječki RK ZAMET“, poručuje Christian Brozović iz MRK Kozala.

Turnir započinje u 11 sati ujutro u dvorani „Dinko Lukarić“ na Kozali.

Raspored utakmica:

11:00 RK Zamet – RD Riko Ribnica (SLO)
12:20 Otvaranje turnira i odlazak delegacija na groblje
13:00 PPD Zagreb – MRK Kozala
14:30 Revija škole rukometa
16:00 Utakmica za 3.mjesto
18:00 FINALE
19:20 Podjela nagrada i zatvaranje turnira

Humanitarna nota

Cijeli turnir ima i humanitarnu notu. Umjesto naplate ulaznica tu je poziv svim gledateljima ali i sudionicima turnira da donacijom konzervirane i trajne hrane, mlijeka ili higijenskih potrepština pomognu našim sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Na ulazu u dvoranu će se nalaziti ljubazne djelatnice Socijalne samoposluge Rijeka kod kojih se mogu ostaviti donacije. Svoje donacije su već velikodušno prikupili pripadnici udruge 128.brigade „ Sv.Vid“ u vidu 50kg hrane koja će biti uručena na samom turniru.

Sudionici

O rukometnom klubu Zagreb ne treba ni trošiti puno riječi. Radi se o najboljoj sportskoj momčadi u povijesti države. Dvostrukom prvaku Europe te ekipi koja nastupa u SEHA ligi.

Riko Ribnica je trenutno vodeća momčad slovenskog prvenstva te nastupa u skupinama Kupa EHF-a. Ribnica daje dva reprezentativca Slovenije od kojih jedan odlazi na Svjetsko prvenstvo u Francusku sa izabranicima Veselina Vujovića. Njegovo ime je Nik Henigman.

Naš riječki Zamet je oduševio sve ljubitelje rukometa ovogodišnjim nastupima u Kupu EHF kada su eliminirali etablirane momčadi poput US Creteila i CSM Bucuresta. U redovima Zameta se nalazi četvero igrača iz Kozalske škole rukometa što nas posebno veseli. Radi se o Filipu Glavašu, Tinu Lučinu, Dariu Jeličiću i Marinu Soriću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari