VATRENI OTVARAJU EP

Vatreni u nikad viđenoj postavi kreću na Engleze koji žele osvetu za Rusiju

Pixsell

Dalić bi mogao ‘u vatru’ baciti mladog Joška Gvardiola, dok bi Andrej Kramarić mogao završiti na krilu

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u Londonu od 15 sati igra utakmicu 1. kola D skupine Eura protiv Engleske.

Ono što se svi pitaju uoči ove utakmice je s kojih će 11 izbornik Zlatko Dalić poslati na travnjak. Prema posljednjim informacijama došlo je do velikog zaokreta te bi u odnosu na utakmicu s Belgijom trebalo biti nekoliko promjena. Očekuje da Bruno Petković susret počne s klupe dok bi u špici trebao zaigrati AnteRebić. Također navodno će i Andrej Kramarić zauzeti mjesto i prvih 11, kao i Joško Gvardiol.

Sastav Hrvatske mogao bi, dakle, izgledati ovako protiv Engleske: Livaković – Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Brozović – Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić – Rebić.

Ovu postavu, u kojoj bi Andrej Kramarić nominalno trebao igrati na krilu, a Ante Rebić u špici, prokomentirao je u RTL-ovom studiju nekadašnji Vatreni Danijel Pranjić. Pranjić je naglasio kako je Hrvatska uvijek najbolja kad je najteže te da izbornik ima dobar razlog zbog kojeg je stavio igrače na te pozicije. Također, on smatra da bi Andrej Kramarić svakako trebao igrati u prvoj postavi, piše Sportski.net.hr.

‘Jedino je mjerilo – teren’

“Svjesni smo da igramo protiv jednih od favorita. Moramo biti kompaktni, agresivni i borbeni. Nećemo se doći samo braniti, svi hoćemo dobar rezultat. Zaista očekujem tešku utakmicu, no mi moramo doći do svojih šansi. Kako god budu Englezi igrali, znamo da će to biti opasno i kvalitetno. Pripremali smo se i mislimo da ne možemo puno iznenaditi ni mi njih, ni oni nas”, rekao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić u subotu na konferenciji za medije.

Tamo mu se pridružio i Luka Modrić koji se osvrnuo na aroganciju Engleza te rekao kako je jedino mjerilo – teren.

“Njihova arogancija nije se toliko odnosila na igrače, koliko na ljude okolo, više novinare i komentatore. iskreno, nisam baš pratio u posljednje vrijeme njihove medije jer se želimo baviti nogometom, a ne baš stvarima sa strane. Što se tiče njihovih prognoza da su bolji od nas u svemu osim u veznom redu, rekao bih da je teren jedino mjerilo. Vidjet ćemo sutra tko će izaći kao pobjednik iz ove utakmice”, rekao je Luka uoči utakmice.

Olić: ‘Smeta mi što neće biti navijača’

Uoči utakmice se također oglasio i pomoćnik Zlatka Dalića Ivica Olić koji se prisjetio svoje najdraže pobjede na Wembleyu, one pobjede Hrvatske 3:2.

“Sjajna utakmica, sjajna atmosfera, hram nogometa definitivno. Za svakog igrača je to jedan san igrati tamo. Mene malo smeta što nažalost neće biti puno naših navijača, to bi bila sasvim druga utakmica. Ovako će biti njihova atmosfera”, rekao je Olić.

Englezi konzervativno

Engleski navijači koji su se nadali da će u nedjelju protiv Hrvatske u sastavu Gordog Albiona biti kreativci poput Jacka GrealishaPhila Fodena i Jadona Sancha vjerojatno će biti razočarani, jer izbornik Gareth Southgate planira znatno konzervativniju postavu, objavili su britanski mediji.

Steve Holland, pomoćnik engleskog izbornika, napomenuo je da se već neko vrijeme zna početna postava Engleske koja će istrčati protiv Hrvatske u nedjelju u 15 sati na Wembleyju, te da je u prvim utakmicama Eura fokus na tome da se ne primi gol.

Zbog ozljeda vjerojatno na prvoj utakmici neće biti standardnog stopera Manchester Uniteda Harryja Maguirea i veznjaka Liverpoola Jordana Hendersona.

Prema nekim britanskim medijima, Engleska će igrati u sustavu 4-3-3, te će na golu biti Pickford (Everton), na desnom braniču Walker (Man. City), na stoperskim pozicijama Stones (Man. City) i Mings (Aston Villa), za poziciju lijevog braniča bore se Chilwell (Chelsea) i Luke Shaw (Man. United), dva zadnja vezna igrača bit će Kalvin Phillips (Leeds) i Declan Rice (West Ham), glavni kreator u veznom redu trebao bi biti Mason Mount (Chelsea), dok će s krila napadati Raheem Sterling (Man. City) i Marcus Rashford  (Man. United), a u vrhu napada bit će Harry Kane (Tottenham).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari