NOVI KOMBI NEOPHODAN

VIDEO Veslački klub Jadran pokrenuo kampanju za nabavku kombija za prijevoz mladih sportaša

Budući da je neophodan postao novi kombi, na prijedlog Jasne Barabe, klub je pokrenuo crowdfunding kampanju za prikupljanje sredstava

Pročelnik gradskog Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković posjetio je Veslački klub Jadran uoči državnog prvenstva za kadete, juniore, seniore i veterane, koje se od 10. do 13. rujna održava na Jarunu, piše Sportcom.

– Cilj posjete bio je upoznavanje s radom kluba, koji će na državnom prvenstvu nastupiti s velikim brojem veslača. Prvi put sam posjetio klub, upoznao sam se s načinom djelovanja kluba, obišao sam prostorije, upoznao sam se s kampanjom koju su u klubu pokrenuli za nabavku novog kombija. Grad Rijeka će participirati u svim klupskim aktivnostima onoliko koliko nam dozvoli financijski plan do kraja godine, kaže Ivanković.

Foto: Sportcom

Gradski proračun manji je otprilike za 100 milijuna kuna zbog koronakrize, u gradu bez velikih sponzora većina riječkih klubova ovisi o javnim sredstvima, za njihove potrebe godišnje se odvaja oko 8 mil. kuna:

– Kriza će se sigurno odraziti na sport. Obavili smo prve razgovore vezane za smjernice u iduće tri godine, 2021. godina će financijski biti najteža, jer će na naplatu doći svi gubici zbog epidemije koronavirusa iz ove godine. Dobili smo obećanja da će sport biti najmanje moguće zahvaćen, očekujemo smanjena izdvajanja, ali neće biti drastičnih smanjenja. Prema projekciji brojki koje smo dobili ne bi se trebalo dogoditi ništa strašno, govori Ivanković.

Veslanje nije baš jeftin sport, cijene čamaca kreću se od 30.000 kuna za skif do 250.000 kuna za osmerac.

Budući da je neophodan postao novi kombi, na prijedlog Jasne Barabe, klub je pokrenuo crowdfunding kampanju za prikupljanje sredstava, piše Sportcom.

Inače, Jasna Baraba je majka kadetkinje Jadrana, u kolovozu 2017. godine pokrenula je crowdfunding kampanju za nabavu pametnih ploča za OŠ Fran Franković iz Rijeke i na taj način u pet mjeseci uspjela prikupiti oko 215.000 kuna.

Više informacija o crowdfunding kampanji možete saznati  OVDJE

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari