ODLIČNA IGRA BIJELIH

Video | WOLFSBERGER-RIJEKA 1:3 Bijeli u sjajnoj predstavi savladali austrijskog prvoligaša

Nogometaši Rijeke pobijedili su Wolfsberger 3:1 u četvrtoj pripremnoj utakmici

WOLFSBERGER – RIJEKA 1:3

Velden am Wörthersee, Waldenarena. Sudac: Oberbucher. Pomoćnici: Gadler i Avdić (svi Klafgenfurt).

Strijelci: 0-1 Murić (16′), 0-2 Bušnja (36′), 1-2 Vizinger (55′), 1-3 Ristovski (89′).

WOLFSBERGER: Kofler – Gugganig, Scherzer, Baumgartner, Dedić – Liendl, Wernitznig, Stratznig, Taferner – Roecher, Vizinger (još su igrali: Kuttin, Giorbelidze, Henriksson, Dieng, Leitgeb, Holzer, Lochoshvili, Jašić).

RIJEKA: Labrović (46′ Prskalo) – Braut, Escoval (65′ Velkovski), Galović (57′ Galešić), Vukčević (57′ I.Smolčić) – Pavičić (65′ Ristovski), Čerin (46′ Liber), Lončar (56′ Lepinjica) – Murić (56′ Prince Ampem), Bušnja (46′ Vuk), Abass (od 66′ Karrica).

Rijeka je odigrala odličnu utakmicu koju je potvrdila trima pogocima i tako nastavila u odličnom ritmu pripreme pred novu sezonu.

Prvih 45 minuta donijelo je kompaktnu Rijeku, mnoge izmjene u nastavku možda su poremetile malo tijek utakmice, ali bijeli su u završnici još jednom potvrdili kvalitetu.

Austrijski sastav prvi je prijetio u četvrtoj minuti. Nakon ubačaja, lopta je došla do Wernitzniga čiji je udarac odsjeo na gredi.

Rijeka je ubrza povezala konce u igri, odlično prvo poluvrijeme najavio je Bušnja čiji je udarac u devetoj minuti blokira.

Samo minutu kasnije i Pavičić je bio u odličnoj situaciji, ali je predugo oklijevao i na kraju je propala prilika.

Wolfsberger je zaprijetio iz kontre, Vukčević je u posljednji trenutak klizećim startom izbacio loptu pred golom ispred Vizingera.

I onda je stigao gol Rijeke u 16. minuti. Bušnja je presjekao jednu loptu, uslijedio je bijeg riječkog krila koji je u završnici odigrao za Murića koji je na svoj prepoznatljiv način pospremio loptu u mrežu – 0:1.

Četiri minute kasnije Braut je odličnim ubačajem pronašao Pavičića čiji je udarac glavom otišao preko grede.

Murić je bio opasan iz slobodnog udarca u 26. minuti, vratar Wolfsbergera bio je na visini zadatka.

Austrijski sastav blizu gola bio je u 35. minuti. Vizinger je bio najviši nakon ubačaja, ali vratnica je ovoga puta spasila bijele.

I onda nova lijepa akcija, Murić je odigrao za odličnog Brauta koji je ubacio, a Bušnja sjajnim potezom petom zatresao mrežu i okrunio sjajnih 45 minuta!

Wolfsberger je krenuo angažiranije u nastavak, u 54. minuti Prskalo je sjajnom reakcijom obranio jedan udarac s ruba kaznenog prostora, ali minutu kasnije nije bilo pomoći.

Dieng je ušao s desne strane i ubacio za Vizingera koji je poentirao – 1:2.

U 59. minuti nova velika prilika za raspoloženog domaćina, Rocher je ostao sam pred golom Rijeke, Prskalo je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

Rijeka je dočekala svoje prilike u završnici, poput udarca Karrie (80′) koji je blokiran, odnosno pokušaj glavom Galešića nakon ubačaja Libera iz kornera. Okušali su svoje udarce Ristovski i Vuk, a na drugoj strani Dieng je promašio najbolju priliku.

U 89. minuti Ampem je lijepo prošao i ubacio, a Ristovski pospremio loptu u mrežu – 1:3.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari