VIKEND NA KANTRIDI: Na 9. međunarodnom plivačkom mitingu „Victoria – Primorje“ čak 543 plivača i plivačica iz 54 kluba

Idi na originalni članak

Sudionici dolaze iz Slovenije, BIH, Italije, Mađarske, Bugarske, Švedske, Hrvatske te čak i sa Filipina, a među njima se nalaze i velika plivačka imena

Oglas

Na današnjoj klupskoj press konferenciji i službeno je predstavljen 9. po redu međunarodni plivački miting „Victoria – Primorje“ koji će se u subotu i nedjelju održati na Bazenima Kantrida. U ime organizatora mitinga PK „Primorje CO“ medijima se obratio predsjednik kluba Andrej Marochini, a u ime natjecatelja svoja očekivanja iznijeli su Primorjaši Sanja Jovanović, Saša Gerbec i Mislav Sever te trener Dimitar Bobev.

Plivački miting „Victoria – Primorje“ svoje prvo izdanje bilježi 2008. godine, organiziran u čast proslave 100. godišnjice Kluba, otvaranja novog bazenskog kompeksa Bazeni Kantrida, te kao test miting uoči Europskog prvenstva u plivanju u prosincu 2008. godine. Na prvom mitingu nastupilo je 230 natjecatelja a svake godine brojka se povećavala.

Prepoznat po kvaliteti i impresivnom kompleksu Bazena Kantrida od natjecateljske sezone 2013/2014 miting je uključen u sustav natjecanja Grand prix Hrvatske.

Ovogodišnji 9. po redu miting okupit će čak 543 plivača i plivačica iz 54 kluba. Sudionici dolaze iz Slovenije, BIH, Italije, Mađarske, Bugarske, Švedske, Hrvatske te čak i sa Filipina. Među njima se nalaze i velika plivačka imena iz svijeta plivanja – Anja Klinar, osvajačica svjetskih i europskih medalja, Alessandro Miressi europski juniorski prvak, te svi najbolji hrvatski plivači, među kojima sa ponosom ističemo Primorjaša Mislava Severa koji je osvojio 10. mjesto na posljednjem svjetskom prvenstvu u Kanadi, Sanju Jovanović – nekadašnju svjetsku i europsku rekorderku, Sašu Gerbeca – sudionika Svjetskog prvenstva te mlade hrvatske reprezentativce Brunu Blaškovića, Karla Noaha Pauta i Nikolu Obrovca- osvajače juniorskih europskih medalja.

Miting se održava u dva dana, kroz dva dijela. Jutarnje kvalifikacije započinju u 9:00 sati, te u 17:00 sati sa finalnim trkama. Finale pliva 10 najbržih po isplivanim vremenima – apsolutna kategorija, B finale otvoreno je za nastup najboljih juniora i mlađih juniora, dok je C finale otvoreno samo za mlađe juniore.

Svečano otvaranje mitinga je u u subotu u 16,45 sati, a s obzirom na nastup velikog broja prijavljenih plivača organizatori su s pravom ponosni na ovaj sportski događaj koji doprinosi jačanju sportskog identiteta našeg grada.

Exit mobile version