VIŠE NE MOGU IGNORIRATI RIJEČANE Močinić u reprezentaciji Hrvatske umjesto ozlijeđenog Antolića

Nadali smo se Tomasovu u „kockastom“, a danas smo zbog „više sile“ dobili – Močota! Izvrsno je i ovako, pozicija Rijeke u hrvatskom nogometu jednostavno „traži“ više Riječana u reprezentaciji!

Naime, dan uoči okupljanja hrvatske reprezentacije za prijateljski ogled protiv Rusije, izbornik Ante Čačić odlučio je pozvati i Ivana Močinića, nakon što je zbog ozljede iz kombinacija ispao Domagoj Antolić.

Kapetan Dinama morao je zbog ozljede zadnje lože napustiti prvenstveni ogled Modrih s Istrom 1961 te neće biti na raspolaganju izborniku Čačiću za prijateljsku utakmicu s Rusijom koja se igra u Rostovu na Donu 17. studenoga.

Umjesto Antolića, izbornik Čačić poziv je uručio veznom igraču Rijeke, Ivanu Močiniću, koji se tako vraća u okruženje Vatrenih za koje još nije nastupio. Svi se sjećamo, Močo je bio u „akciji Brazil“, ali je u pomalo misterioznim okolnostima, zbog ozljede svoje mjesto prepustio drugima (čitaj: Badelju).

– Drago mi je da sam pozvan u reprezentaciju, moram opravdati poziv. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama u Rijeci jer jedino tako mogu ponovo izboriti poziv. I ja i suigrači – rekao je Ivan Močinić kojem je ovo prvi poziv u reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.

– To je još jedan razlog za zadovoljstvo. Prošlo je već neko vrijeme i drago mi je da sam nakon Brazila ponovo u reprezentaciji – ustvrdio je Močinić.

Poziv je dobio i Roman Bezjak koji će biti dio reprezentacije Slovenije koja će protiv Ukrajine tražiti plasman na EURO 2016.  Sloveniju ogledi protiv Ukrajine očekuju 14. i 17. studenog.

Rijeka tako u ovom trenutku ukupno ima 11 reprezentativaca. Ivan Vargić, Marko Lešković i Ivan Močinić dio su seniorske reprezentacije Hrvatske, dok će Josip Radošević nastupiti za U-21 reprezentaciju koju očekuju kvalifikacijske utakmice za EURO protiv San Marina i Španjolske. Ivan Lucić pozvan je u izabranu vrstu do 19 godina za pripremne oglede protiv Belgije (10., 12. studeni).

Roman Bezjak i Miral Samardžić branit će boje Slovenije u dodatnim kvalifikacijama za EURO, Odise Roshi i Bekim Balaj pozvani su u reprezentaciju Albanije, a Stefan Ristovski i Leonard Zuta igrat će za Makedoniju.

Podsjetimo, još je prošloga tjedna za ovo okupljanje reprezentacije “otpao” Ivan Rakitić koji je zadobio ozljedu u utakmici Lige prvaka između Barcelone i BATE-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari