32 EKIPE

VIŠKOVO Najavljen nogometni turnir Bačuka trophy 2023. koji će se na terenima NK Halubjan odigrati ovog vikenda

smart

U prostorijama Nogometnog kluba Halubjan danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen dvodnevni nogometni turnir Bačuka trophy 2023. koji će se na terenima NK Halubjan odigrati u subotu i nedjelju 3.06. i 4.06.2023.

Na turniru će ovog vikenda nastupiti 32 ekipe iz 20 klubova Primorsko-goranske i Istarske županije, a dolaze i gosti iz Ilirske Bistrice te Zagreba.

Ukupno će se okupiti više od 500 mladih nogometaša uzrasta U11 i U9.

„Svaka ekipa odigrat će barem pet utakmica s različitim protivnicima. Nagrade su osigurane za prve četiri ekipe na svakom od turnira, kao i pojedinačne nagrade za najbolje igrače. Osim natjecateljskog dijela veliku važnost pridajemo i poštovanju načela fair-playa. Tako se i ove, kao i prethodnih godina, turnir održava pod motom “Igrači igraju, treneri treniraju, a gledatelji gledaju”. Pogotovo fokus stavljamo na ponašanje roditelja na tribinama, kao i trenera koji vode utakmice, kaže direktor turnira Alen Vančina u ime organizatora Nogometnog kluba Halubjan.

Alen Vančina je dodao da će se sljedeću nedjelju 11. lipnja održati i turnir za U10 dobnu kategoriju, a krajem kolovoza i za uzrast U13.

Zahvalio je upravi kluba i svim klupskim djelatnicima kao i roditeljima koji uvelike pomažu u organizaciji turnira na volonterskoj osnovi, ali i široj zajednici Viškova koji su prepoznali vrijednost ovog turnira te pružaju svesrdnu podršku u organizaciji, od Komunalnog društva i Turističke zajednice do same Općine Viškovo.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo Dragan Majkić dodao je da je riječ o jednom od najjačih turnira za ove dobne kategorije na području Primorsko-goranske županije.

„Turnir svake godine raste, ima i međunarodni karakter budući da dolaze gosti iz Slovenije. Nadamo se da će i iduće godine biti još bar 30 posto jači“, ističe Dragan Majkić.

Na konferenciji je sudjelovao i zamjenik općinske načelnice Denis Mladenić koji je naglasio važnost bavljenja sportom, pogotovo za djecu i mlade.

„ Za NK Halubjan možemo reći da je mladić u najboljim godinama jer ima 50 plus godina. Svoju vitalnost dokazuje brojnošću članstva pa klub danas broji 300-ak članova od čega 220-ero djece na što smo iznimno ponosni. Mlade treba usmjeriti u sport jer je važan za njihov razvoj i odrastanje. Ovakve manifestacije su potrebne kako bi oni u sportu i ostali te prepoznali dobrobiti za sebe i kvalitetno proveli svoje slobodno vrijeme. Ovakva manifestacija je hvalevrijedna što prepoznaje i Općina Viškovo koja je u infrastrukturu Halubjana proteklih nekoliko godina uložila značajna sredstva. Koristim priliku zahvaliti i Zajednici sportskih udruga koja za aktivnosti NK Halubjan godišnje izdvaja oko 60 tisuća eura. Sredstva za rad Zajednice osigurava Općina Viškovo, a ove je godine u Proračunu planirano nešto manje od 190 tisuća eura“, istaknuo je zamjenik općinske načelnice Denis Mladenić i za kraj čestitao seniorskoj ekipi Halubjana na osvojenoj tituli u 4. Nogometnog ligi-zapad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari