SUPERSPORT HNL

Visoka pobjeda Rijeke u Varaždinu! Frigan, Selahi i Grgić donijeli bijelima tri važna boda za ugodnije prezimljavanje u HNL-u

Riječani uzeli puni plijen na gostovanju kod hit momčadi prvenstva i pobjegli iz opasne zone! Najvažniji trenutak utakmice dogodio se na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti, kada je Matija Frigan na asistenciju Ampema zabio za vodstvo Rijeke

VARAŽDIN – RIJEKA 0:3 (0:0)

VARAŽDIN – Stadion Varteks. Utakmica 16 kola Supersport HNL. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 2683.

Strijelci: 0:1 Frigan (47), 0:2 Selahi (86), 0:3 Grgić (90+3)

VARAŽDIN: Zelenika – Perić (od 46′ Pellumbi), Ba, Jelenić, Stanić, Puclin, Elezi (od 66′ Banovec), Pilj, Kolarić, Posavec (od 46′ Herrera), Brodić (od 77′ Šego)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, M. Pavlović, Vukčević, Grgić, Selahi, Alvarez, Hodža, Vrančić, Ampem (od 78′ Lunetta), Frigan (od 78′ Obregon)

U susretu 16. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na gostovanju pred 2.680 gledatelja pobijedila Varaždin sa 3-0, ostvarivši tek četvrtu pobjedu ove sezone.

Nogometaši Rijeke cijelo drugo poluvrijeme odigrali su s igračem više na terenu pa je na neki način potpuni juriš prema golu domaćih bio i očekivan. Varaždinci su u prvom međusobnom susretu ove sezone pobijedili Rijeku na Rujevici (2-1), a sada im je Rijeka uzvratila.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždin je s igračem manje ostao na isteku prvog poluvremena. Vukčević je poput vlaka pretrčao stopera Varaždina koji ga je srušio. Strukan je dosudio slobodan udarac na rubu kaznenog prostora i pokazao crveni karton za Lamine Baa. Sudac Strukan je prvo pokazao na bijelu točku, ali se nakon intervencije VAR-a pokazalo kako se radi o slobodnom udarcu na rubu kaznenog prostora.

Rijeka je od samog početka utakmice na travnjaku željela opravdati najave trenera Sersea Cosmija koji je na neobičnoj konferenciji za medije ustvrdio kako će u svakoj sljedećoj utakmici njegova momčad ostavljati srce na terenu.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bijeli su se doista danas u Varaždinu pokazali u iznimno rastrčanom i borbenom izdanju, a lopta ih je za takav pristup obilato nagradila. Mogli su Riječani dana poslijepodne još i više nakrcati mrežu domaćeg vratara, no u svakom slučaju ova tri boda su melem na (brojne) rane ekipe i simpatizera bijelih ove turbulentne nogometne jeseni.

Najvažniji trenutak utakmice dogodio se na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti, kada je Matija Frigan na asistenciju Ampema zabio za vodstvo Rijeke.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 55. minuti vidjeli smo krasan pokušaj Frana Brodića vanjskom sa 16 metara, no lopta je prošla pokraj vratnice gostujućeg sastava. Rijeka je sve mogla riješiti u 80. minuti, no Obregon, koji je ušao u igru dvije minute ranije, je pogodio vratnicu. Kolumbijski napadač je pobjegao obrani, prošao i Zelenku, a onda je iskosa pogodio vratnicu.

Vodstvo Rijeke učvrstio je Selahi u 86. minuti – nakon ‘rukometnog prebrojavanja’ napadača Rijeke na ivici šesnaesterca domaće momčadi. Obregon je sjajno izdržao duel, Vrančić odnio  loptu do Damjana Pavlovića koji ju je odložio za Selahija. Uslijedio je snažan udarac koji je rasparao mrežu vratara Zelenike!

‘Točku na i’ stavio je pogotkom Alen Grgić u trećoj minuti sudačke nadoknade utakmice. Kada se učinilo da je Zelenika čudesno spasio svoju momčad rezultatske katastrofe obranivši loptu po jednom neugodnom udarcu napadača Rijeke, na odbijenu loptu natrčao je Grgić i lagano poentirao s nekoliko metara razdaljine od gol-linije.


Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari