DONIJELI ZAKLJUČAK

Vlada nagrađuje svjetske prvake: Poznati iznosi koje daje vaterpolistima

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Vaterpolisti će primiti i nagrade za osvojenu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu u siječnju

Vlada Republike Hrvatske će nagraditi igrače i stručni stožer hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je u Dohi osvojila naslov svjetskih prvaka.

Propisani iznos za zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 14.350 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 19.150 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 248.750 eura.

Vaterpolisti će primiti i nagrade za osvojenu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu u siječnju.

Propisani iznos za srebrnu medalju na europskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 4800 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 4800 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 81.600 eura.

Vlada RH je u ponedjeljak na 28. sjednici donijela Zaključak o davanju podrške hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji i Hrvatskom vaterpolskom savezu na iznimnim međunarodnim uspjesima u 2024. godini te se zadužuje Ministarstvo turizma i sporta da temeljem dostavljenih zahtjeva, a sukladno članku 89. stavku 9. Zakona o sportu (Narodne novine, broj:141/2022) donese odluke o dodjeli državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari