TEŽAK PORAZ VATRENIH

Galerija | WALES – HRVATSKA 2-1 Ogromno razočaranje! Vatreni pali u Cardiffu, hoćemo li uopće vidjeti Europsko prvenstvo?

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjeljnom je susretu skupine D kvaliikacija za odlazak na EURO 2024. izgubila na gostovanju kod Walesa u Cardiffu sa 1-2 (0-0) te tako stigla u nezavidnu poziciju uoči posljednja dva kola koja će se igrati u studenom

WALES – HRVATSKA 2:1

WALES: Ward – Roberts, Rodon, Mepham, Davies – J. James, Wilson, Ampadu, N. Williams – Brooks, Moore

HRVATSKA: Livaković – Juranović, Vida, Gvardiol, Barišić- Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Musa, Brekalo

Deset godina Vatreni nisu imali niz od dva poraza u kvalifikacijama. Hrvatska više ne ovisi sama o sebi u kvalifikacijama za EP, a to nije dobro. Wales se sad ubacio u priču za plasman u Njemačku

Wilson junak Walesa

Oba pogotka za Wales postigao je Harry Wilson, prvoga u 47. minuti lobavši Livaković, a drugoga u 60. minuti kada je tjemenom proslijedio ubačaj Jamesa u mrežu. Na konačnih 2-1 smanjio je Mario Pašalić koji se u 75. minuti najbolje snašao nakon ubačaja Modrića iz kut te glavom poslao loptu u mrežu.

Hrvatska i Wales sada imaju po 10 bodova iz šest odigranih susreta te zauzimaju drugo i treće mjesto na ljestvici, ali Wales je u prednosti zbog boljeg omjera u međusobnim susretima pa Hrvatska više ne ovisi samo o sebi u borbi za plasman u Njemačku. Na vrhu je Turska koja je nakon 4-0 (0-0) pobjede protiv Latvije u Konyi osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode na EURO sa 16 bodova. Četvrta je Armenija sa sedam bodova, dok je Latvija na dnu s tri boda.

Moramo uzeti više bodova od Walesa u preostale dvije utakmice

Do kraja kvalifikacija Hrvatska će još igrati protiv Latvije 18. studenoga u Rigi te protiv Armenije 21. studenoga u Zagrebu, dok će Wales 18. studenoga gostovati kod Armenije, a tri dana kasnije ugostiti Tursku. Za plasman na EURO Hrvatska mora u tim utakmicama osvojiti više bodova od Walesa.

SKUPINA D:

Turska – Latvija 4-0 (Akgun 58, Tosun 83, 90+2, Akturkoglu 87)
Wales – HRVATSKA 2-1 (Wilson 47, 60 / Pašalić 75)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari