NOGOMET

WHO od Uefe traži suspenziju nogometa do kraja 2021. godine!’

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/RiPortal.hr

Kompletan sportski svijet je stao, ne događa se gotovo ništa, a da se pita Svjetsku zdravstvenu organizaciju, vrlo je upitno kada bi se i što bi se uopće ponovno pokrenulo

Oglas

VIDEO DANA:

Svjetska zdravstvena organizacija puše i na hladno te želi na sve načine spriječiti teške posljedice drugog vala pandemije koronavirusa za koji očekuje da bi uskoro mogao početi. Svjetsko gospodarstvo, ekonomija, pa i sport, već su zaradili težak udarac ovom paralizom, a nova bi za mnoge grane bila potpisivanje smrtne presude.

Identično bi se dogodilo i s nogometom, a apel Svjetske zdravstvene organizacije prema Uefi posebno je odjeknuo, piše La Repubblica.

Naime WHO od Uefe traži potpunu zabranu odigravanja svih nogometnih utakmica do kraja 2021. godine strahujući od teških posljedica drugog vala pandemije.

U WHO vjeruju kako se pandemija neće moći u potpunosti suzbiti sve dok ne bude dostupno cjepivo ili dok dovoljan broj ljudi stekne imunitet da bi utjecaj virusa počeo slabiti.

Uz najbolje namjere WHO-a, Uefa će teško pristati na takav scenarij s obzirom da su već sada neki klubovi završili u bankrotu, a nezamislivo je što se u svijetu nogometa može dogoditi ako ostane zamrznut još godinu i pol, javlja Sportnet.

Exit mobile version