ŽDRIJEB SKUPINA ZA EURO U FRANCUSKOJ 2016.: Hrvatska u izuzetno teškoj skupini!

Večeras je u Parizu održan spektakularni ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine na kojem će po prvi puta u povijesti nastupiti čak 24 reprezentacije.

Kuglice su odlučile da će Hrvatska igrati u skupini D s reprezentacijama Španjolske, Češke i Turske!

ždrijeb3

Hrvatska je uoči početka ždrijeba smještena u drugu jakosnu skupinu zajedno s ekipama Italije, Rusije, Švicarske, Ukrajine i Austrije, što je značilo da s nijednom od tih reperezentacija neće moći biti u skupini na Euru. U prvoj jakosnoj skupini bili su domaćin Francuska, europksi prvak Španjolska, Njemačka, Engleska, Portugal i Belgija. U trećoj jakosnoj skupini bili su Češka, Švedska, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Mađarska, a u četvrtoj Turska, Island, Irska, Wales, Albanija i Sjeverna Irska.

Evo i sastava svih skupina:

Skupina A: Francuska, Švicarska, Rumunjska, Albanija,

Skupina B: Engleska, Rusija, Slovačka, Wales,

Skupina C: Njemačka, Ukrajina,Poljska, Sjeverna Irska

Skupina D: Španjolska, Hrvatska, Češka, Turska

Skupina E: Belgija, Italija, Švedska, Republika Irska

Skupina F: Portugal, Austrija, Mađarska, Island

Hrvatska turnir otvara protiv Turske, zatim će igrati protiv Češke, a grupnu fazu natjecanja završit će utakmicom protiv branitelja naslova Španjolske.

U ceremoniji izvlačenja sudjelovali su Ruud Gullit, Bixente Lizarazu, Oliver Bierhoff, Angelos Charisteas, Antonino Panenka, David Trezeguet i Vicente del Bosque. Njima se priključio legendarni glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino, nezaobilazan „ceremonijal-majstor“ u ovakvim prilikama.

ždrijeb2

Planetarno popularna DJ zvijezda David Guetta bit će glazbeni ambasador i skladatelj službene himne Prvenstva.

HNS je plasmanom Hrvatske na EP zaradio osam milijuna eura nagradog fonda, a u slučaju da Čačićeva reprezentacija osvoji kontinentalni naslov HNS će primiti čak 27 milijuna eura!

Europska nogometna federacija (UEFA) povećala je ukupni nagradni fond za Europsko prvenstvo u Francuskoj sa 196 na čak 301 milijun eura. Međutim, u Francuskoj će nastupiti osam reprezentacija više nego što je to bilo na posljednjem europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Primjerice, na Europskom prvenstvu u Belgiji i Nizozemskoj 2000. godine nagradni fond je iznosio 109 milijuna eura. Četiri godine kasnije u Portugalu 150 milijuna, u Austriji i Švicarskoj 2008. 184 milijuna eura, a na posljednjoj europskoj smotri 196 milijuna eura.

ždrijeb4

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari