UPOZNAJTE GA! Mladi riječki violinist Matej Mijalić u srijedu svira Chopina, Satiea, Masseneta…

UPOZNAJTE GA! Mladi riječki violinist Matej Mijalić u srijedu svira Chopina, Satiea, Masseneta…

Rijeka je bogata mladim nadarenim glazbenicima koji nam u koncertnoj sezoni predstavljaju ono što su naučili. U srijedu upoznajte violinista Matej Mijalića!

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u organizaciji HNK Ivana pl. Zajca u srijedu 3. veljače s početkom u 20.00 sati očekuje nas još jedan zanimljiv koncert u sklopu ciklusa „Komorni koncerti u Mramornoj dvorani“. Ovoga puta nastupit će mladi, nadareni riječki violinist Matej Mijalić.

Na programu su „Legende“ Henryka Wieniawskog, Koncert za violinu u g-molu Maxa Brucha, Gymnopédie br.1 Érica Satiea, Chopinov Valcer u e-molu, potom Meditacija iz opere „Thaïs“ Julesa Masseneta (za violinu i klavir) te Introdukcija i tarantela Pabla de Sarasatea.

UPRAVO SE ČITA

Matej Mijalić rođen je 2000. Godine. U osmoj godini počeo je učiti violinu u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci u klasi prof. Danijela Trinajstića. U lipnju 2014. Položio je prijemni ispit za Kurs za talentiranu djecu pri Univerzitetu za glazbu i primijenjene umjetnosti u Beču u klasi prof. Marine Sorokowe čiji je polaznik godinu dana. Sudjelovao je na seminarima Laus u Dubrovniku i Pro Musica u Opatiji u klasi prof. M. Sorokowe i prof. L. Sorokowa.

Dobitnik je više prvih nagrada s državnih (2012, 2014) i međunarodnih natjecanja: Rudolf Matz (Čakovec, 2013), Daleki Akordi (Split, 2013), Porečki tirando con pizzicato (Poreč, 2015). Nastupao je u više hrvatskih gradova predstavljajući školu.

Iako je tek petnaestogodišnjak, stuka je kod njega već prepoznala uvježbanu tehniku i strastven nastup, a o tome svjedoče i spomenute brojne nagrade i priznanja.

Na klaviru će nastupiti Jelena Barbarić Mijalić, koja je nastupala kao solist s Hrvatskim komornim orkestrom, orkestrom Muzičke akademije i Simfonijskim dubrovačkim orkestrom, a od 1998. živi u Rijeci gdje predaje klavir i korepetira na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova.

mijalić koncer-webt

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari