Uskoro započinje izgradnja čvora Trinajstići kod Matulja koja će skratiti putovanje prema Rijeci

Uskoro započinje izgradnja čvora Trinajstići kod Matulja koja će skratiti putovanje prema Rijeci

Foto: Youtube

Ministar Oleg Butković će u utorak 3. svibnja prisustvovati potpisivanju ugovora za izvođenje radova za izgradnju čvora Trinajstići. Ugovor će potpisati predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, Boris Huzjan te Josip Purić u ime odabranog izvođača radova, odnosno tvrtke GP KRK d.d.

Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju čvora Trinajstići iznosi 33,3 milijuna kuna bez PDV-a. Planirani početak izgradnje je svibanj 2021. godine s rokom izvođenja radova od 18 mjeseci.

Izgradnja čvora Trinajstići planirana je na trasi autoceste A7 između čvorova Matulji i Jurdani, na području Općine Matulji. Najveći značaj predmetnog čvora je kvalitetno povezivanje Matulja i okolice na Riječku obilaznicu, a samim time i na mrežu autocesta.

UPRAVO SE ČITA

Izgradnja čvora omogućit će spajanje radnih zona R1 i R2 na Riječku obilaznicu, rasterećenje postojeće cestovne mreže (državna cesta D8 i županijske ceste) te rasterećenje raskrižja u centru Matulja.

Osim toga, pridonijet će gospodarskom razvoju, skraćenju duljine putovanja prema Rijeci te rasterećenju postojeće cestovne mreže na širem području što će pridonijeti smanjenju gužvi posebice u turističkoj sezoni, piše Morski.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari