TROŠILI NEMILICE

6000 američkih mornara danima je nemilice trošilo novac po Splitu; Evo i brojki!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Riječ je o osmom po redu nosaču aviona klase Nimitz na nuklearni pogon, te jedom od najvećih vojnih brodova na svijetu

Američki nosač aviona USS Harry S Truman četiri je dana bio usidren u splitskom akvatoriju. Na njemu je 6.000 članova posade, a N1 piše da su u ta četiri dana itekako puno trošili novca i da je promet splitskiH obrtnika bio na razini prvog Ultra festivala.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Turistički smještajni kapaciteti u gradu bili su popunjeniji nego obično u prvoj polovici veljače, osobito u hotelima. Posjet Amerikanaca osjetili su i splitski shopping centri koji su u samo tri dana zabilježili povećanje prometa od šest posto, piše N1.

Jedan od najvećih vojnih brodova na svijetu

Brod je u Split stigao nakon velike vojne vježbe NATO-a. Riječ je o osmom po redu nosaču aviona klase Nimitz na nuklearni pogon, te jedom od najvećih vojnih brodova na svijetu.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Na brodu je više od šest tisuća mornara i zrakoplovaca, te 90 zrakoplova i helikoptera.

Dug je 333 metra, širok više od 40 metara, a na svom najširem dijelu čak 77 metara. Visok je 74 metra i zahvaljujući dvama nuklearnim reaktorima i četiri parne turbine plovi brzinom većom od 30 čvorova, prenosi Net.hr.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari