NARUŠIO RED I MIR

84-godišnjak kažnjen zbog preglasne glazbe; Oduzeli mu ‘kućno kino’ i zvučnike

Ilustracija (Riportal)

Sud je umirovljeniku vratio privremeno oduzetu mikro kućno kino marke Philips s pripadajućim zvučnikom crne boje

Zbog prekršaja članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, sud u Splitu na 378 kuna novčane kazne osudio je 84-godišnjeg umirovljenika.

Prošlog ljeta je oko 22.20 u stanu u Spinutu narušio red i mir tako što je preglasno reproducirao glazbu koja je ometala mir i noćni odmor stara okolnih stambenih objekata.

Sud je umirovljeniku vratio privremeno oduzetu mikro kućno kino marke Philips s pripadajućim zvučnikom crne boje. Vodilo se računa o ravnoteži između zahtjeva općeg interesa javnosti i zahtjeva zaštite temeljenih prava pojedinaca. U konkretnom slučaju, sud je ocijenio da je zaštita prava vlasništva pojedinca pretegla nad zaštitom općeg interesa. Sud je naveo i da okrivljenik nije počinio prekršaj s oduzetim predmetima, piše Dalmatinski portal.

Splitski umirovljenik nije se pojavio na sudu i iznio obranu unatoč tome što je zaprimio nekoliko poziva. Saslušana je susjeda koja je navela da je iza 22 sata u stanu u potkrovlju puštao preglasnu glazbu. Policija je došla oko 22.20 i razgovarala s njom. Glazba se čula ne samo u zgradi, nego i izvan zgrade do duboko u noć, navela je svjedokinja.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari