U DUBROVNIKU

SJAJNA VIJEST! Hrvatska na ljeto dobiva direktnu avionsku liniju za New York!

Foto: Unsplash

Delta Air Lines ovog ljeta pokreće svoju prvu direktnu liniju između Dubrovnika i New Yorka-JFK. Nagrađivana američka zrakoplovna tvrtka će letjeti direktno četiri puta tjedno počevši od 03. srpnja 2021. Nova linija označava prvi put da Delta ima uspostavljenu liniju između Hrvatske i SAD-a. 

– Hrvatska je bila prva europska zemlja koja je otvorila svoje granice američkim državljanima. Hrvatska je  i dalje popularno turističko odredište kod Amerikanaca i mi odgovaramo na veliku potražnju za putovanjima s našom prvom direktnom linijom za Dubrovnik. Uzbuđeni smo što ćemo poslovati na ovom novom europskom tržištu i radujemo se što ćemo pozdraviti nove klijente Delta Airlines-a, a zauzvrat podržavamo lokalno gospodarstvo i globalni oporavak putovanja. – rekao je Joe Esposito, Viši potpredsjednik – Mrežno planiranje, piše Morski.hr

– Sretni smo i ponosni što Delta, jedna od najboljih svjetskih zrakoplovnih tvrtki, uvodi ovu izravnu liniju od New Yorka-JFK do Dubrovnika. Ova linija će značajno pridonijeti poticanju povratka američkih posjetitelja u Dubrovnik, ali i Hrvatsku općenito, u ovim teškim vremenima – komentirao je Frano Luetić, glavni direktor Zračne luke Dubrovnik.

Putnici koji su cijepljeni u potpunosti, imaju negativni PCR test ili dokaz nedavnog oporavka od COVID-19 mogu uživati ​​u bogatoj povijesti Hrvatske, prekrasnim krajolicima i mnoštvu izleta na otvorenom u jednoj od najpopularnijih europskih turističkih destinacija posljednjih godina.

Pozdravljajući novu liniju, Ministrica turizma i sporta RH Nikolina Brnjac je izjavila:

– Izuzetno smo zadovoljni odlukom Delta Air Linesa da ovog ljeta uspostavi liniju NY-Dubrovnik. Hrvatska je otvorena za američke turiste od početka travnja, uz predočenje dokaza o cijepljenju ili oporavku, ili s negativnim PCR-om ili testom antigena i potvrdom rezervacije. Naša nacionalna oznaka Safe Stay in Croatia osigurava najviše epidemiološke standarde za sve posjetitelje i radujemo se što ćemo uskoro ponovno dočekati američke turiste.

Od početka pandemije, Delta je jako usredotočena na zdravlje i sigurnost svojih putnika i zaposlenika. Kako bi ih zaštitili tijekom putovanja, zrakoplovna tvrtka je primijenila više od 100 zdravstvenih i sigurnosnih mjera u svoje već rigorozne protokole čistoće, koje zrakoplovna tvrtka naziva Delta CareStandard.

Delta će svoju novu liniju za Dubrovnik obavljati zrakoplovom Boeing 767-300ER kapaciteta 226 sjedala, s uslugom potpuno ravnih Delta One kreveta, te Delta Comfort + i Main Cabin uslugama. Putnici se mogu opustiti uz stotine sati najnovijih televizijskih emisija na zahtjev, filmova, glazbe i još mnogo toga na osobnim zaslonima za zabavu na naslonima sjedala, ostati povezani s Wi-Fi mrežom uz nadoplatu i uživati ​​u besplatnim mobilnim porukama.

Letovi Delta Air Lines za Hrvatsku odvijat će se u suradnji s njihovim europskim partnerima Air France, KLM i Virgin Atlantic prema slijedećem rasporedu:

Linija Let Odlazak Dolazak Dani
Dubrovnik-New York-JFK 185 13:00 17:15 Sri/Pet/Sub/Ned
New York-JFK-Dubrovnik 184 19:30 10:45 (slijedeći dan) Uto/Čet/Pet/Sub

Sjedinjene Američke Države imaju snažnu vezu s Hrvatskom i dom su velikoj zajednici Hrvata s oko 1,2 milijuna ljudi koji žive u gradovima diljem SAD-a, uključujući New York. Snaga Deltinog čvorišta u JFK-u još će više približiti ove hrvatske zajednice sa zrakoplovnom tvrtkom koja isti dan nudi odgovarajuće veze na 250 letova s JFK-a za gradove diljem SAD-a, što omogućuje prijateljima i obiteljima da se ponovno povežu, kao i podršku poslovnim i turističkim prilikama.

Kupci će imati veću fleksibilnost nego ikada za planiranje i ponovno rezerviranje svojih putovanja uz vodeće produženje za putovanja u industriji za sve karte koje ističu 2021. godine i sve karte kupljene u 2021. godini te sve do 31. prosinca 2022. Pridruživanje SkyMiles Frequent Flyer programu također omogućuje kupcima prikupljanje milja na svim letovima, koje se zatim mogu iskoristiti za buduća putovanja i pogodnosti na letovima koje obavlja Delta ili njihovi brojni partneri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari