PRISJELA IM KORČULA

A nije Dubrovnik! Popili macchiato i ostali u šoku kad su dobili račun

Foto: Facebook/Riportal

U lokalu odbrusili: “Pođite u Dubrovnik…”

Dvije kave s mlijekom 46 kuna, a nije Dubrovnik. Račun je objavljen u Facebook grupi ”Dnevna doza prosječnog Dalmatinca”, a izdan je u jednom lokalu na Korčuli.  Objava se dijeli i komentira, kao i obično u ljetnoj sezoni kada cijene po lokalima i restoranima plijene pažnju.

Dalmatinski portal doznaje da je račun izdan u jednom ugostiteljskom objektu u Korčuli. Grad Marka Pola na istoku otoka poznat je kao ne baš jeftinija destinacija, no papreni račun za dvije kave ipak je iznenadio gosta iz Hrvatske koji svake godine ljetuje na Korčuli.

“Pođite u Dubrovnik”

“Dok neki čine sve kako bi od sezone spasili što se spasiti da, nečijoj bahatosti po pitanju dizanja cijena nema kraja pa ćete tako u jednom, za mene, sasvim običnom kafiću u Korčuli za dvije kave s mlijekom izdvojiti 46 kuna. Cijena kao na Stradunu, a lokacija i stupanj elitnosti sasvim običan. Šok bi se možda lakše podnio uz onu standardnu čašu vode koja se posluži uz kavu, ali ovog puta nije je bilo’‘, požalio se ogorčeni sugovornik i gost lokala.

Cjenik nije zagledao prije narudžbe, a možda bi bilo bolje da jest. Opreza svakako nikad dosta. Jer ovakve cijene zasigurno su formirane prije svega imajući u vidu stranog, a ne domaćeg gosta. Taj će svakako pokušati pronaći i neko jeftinije mjesto za popiti kavu.

Novinari Dalmatinskog portala su nazvali lokal koji je izdao račun. Javila se žena na recepciji koja ne vlada baš najbolje hrvatskim. Pokušali su joj objasniti da su gosti šokirani računom za kavu.

”Pođite u Dubrovnik, tamo ćete je platiti 50 kuna”, kazala im je.

Vijesti.hr

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari