VRH SV. PAŠKAL

A TEK SU DOŠLI… Jedna se Čehinja već izgubila u zaleđu turističkog bisera, spasio ju HGSS

HGSS Makarska

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovali su u akciji spašavanja češke turistice koja se izgubila na povratku s vrha Sv. Paškal iznad Općine Gradac

Na sreću po turisticu, akcija je imala sretan ishod.

Na svojoj facebook stranici makarski HGSS je objavio kako je akcija počela odmah nakon što je u četvrtak nakon 11 sati stigla dojava zabrinutog supruga češke državljanke. Supružnici su planinarili na vrh Sv. Paškal iznad Općine Gradac, međutim, zbog bolova u koljenu, on nije mogao nastaviti dalje pa je supruga odlučila krenuti sama.

“Prilikom povratka s vrha, češka državljanka izgubila je orijentaciju te više nije mogla pronaći markaciju na putu do mjesta Gradac. Izgubila je i signal na mobilnom uređaju, te je muž odlučio pozvati HGSS”, stoji u objavi.

Odmah po dojavi, prema vrhu Sv. Paškal krenule se dvije ekipe, i to iz dva različita smjera, a odmah je podignut i helikopter HRZ-a s dežurnim letačima i spašavateljima iz Splita.

Iz razloga što je mobitel nestale čehinje bio spojen na bosansko-hercegovačku mobilnu mrežu, spasioci su imali poteškoća u lociranju njenog mobitela, međutim posada helikoptera HRZ-a s i pripadnici HGSS-a locirali su izgubljenu češku državljanku iz zraka oko 15 sati.

Helikoper je spušten u blizini unesrećene osobe te je u pratnji spašavatelja ukrcana i dovedena do priručnog heliodroma Osejava u Makarskoj.

U akciji je sudjelovalo 12 pripadnika makarskog HGSS-a, dvoje pripadnika dubrovačkog HGSS-a, te po jedan pripadnih HGSS stanice Novska, Split, Delnice i Koprivnica.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari