SVJETSKI METEOROLOŠKI SERVIS

AccuWeather je objavio veliku proljetnu prognozu; Evo što možemo očekivati u Europi i Hrvatskoj!

Visoki tlak nad zapadnom i srednjom Europom s južnog će dijela kontinenta usmjeriti upravo na sjever

AccuWeather, poznati svjetski meteorološki servis objavio je proljetnu prognozu za europsko područje, a kažu kako se u ožujku ne očekuju drastične promjene u odnosu na zimu koju uskoro ostavljamo za nama.

Ove zime, govore, sjeverni dio Europe zahvaćala su olujna nevremena, a isto to stanovnici tog područja, mogli bi očekivati i u proljeće jer visoki tlak nad zapadnom i srednjom Europom s južnog će dijela kontinenta usmjeriti upravo na sjever.

Područja od Sjeverne Irske do Škotske i baltičkih zemalja suočavat će se s iznadprosječnim oborinama, no ovi meteorolozi navode i kako je siječanj u Engleskoj bio nadprosječno suh.

Moguća suša u proljetnim mjesecima pak prijeti dijelovima Europe od  Pirinejskog poluotoka do dijelova Francuske, Italije i obale Balkana, a za Španjolsku, Portugal i južnu Francusku istaknuta je čak velika zabrinutost zbog suše.

Naposljetku, između dvije oprečne situacije našao se centar kontinenta gdje bi oborine trebale biti blizu ili nešto ispod uobičajenih za ovo područje, ali nije isključena ni mogućnost oluja.

Upravo na Balkanu kasnije tijekom proljeća moguće su jače grmljavinske oluje, većim dijelom u svibnju, a tada se očekuje i hladnije vrijeme praćeno mrazom, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari