PRESTIŽNE NAGRADE

ACI marina Rovinj najbolja je domaća luka nautičkog turizma prema ocjenama gostiju i posade Nautičkog jedra

U rovinjskom restoranu Primi Terreni održana je svečana dodjela priznanja Nautičkog jedra Jutarnjeg lista za 2023. godinu

U prisustvu ministrice turizma i sporta, Nikoline Brnjac i direktora Hrvatske turističke zajednice, Kristjana Stančića, predstavnicima najboljih domaćih luka nautičkog turizma uručene su prestižne nagrade Nautičkog jedra, koje proizlaze iz provedenih istraživanja zadovoljstva gostiju u marinama za vrijeme ljetne sezone te stručnog suda posade koju čine iskusni novinari i nautičari.

Prvo mjesto kao najviše priznanje izvrsnosti pripalo je ACI marini Rovinj, a drugo mjesto ACI marini Palmižana. Uz navedena priznanja, najveći lanac marina na Mediteranu osvojio je i Priznanje za zaštitu okoliša i ekologiju koje je pripalo ACI marini Cres te Priznanje za gastronomiju koje je otišlo u ACI marinu Dubrovnik.

Nakon 55 dana plovidbe, više od 1000 prijeđenih milja, obilaska 25 hrvatskih marina i ukupno 64 destinacije od krajnjeg juga do sjevera Jadrana, brojnih anketa s gostima i druženja s osobljem marina, predstavnici Nautičkog jedra Jutarnjeg lista predstavili su dugo iščekivane rezultate o iskustvima nautičara koji su ovog ljeta boravili u Hrvatskoj. Položaj regionalnog nautičkog lidera, ACI d.d. još je jednom potvrdio prestižnim priznanjima za čak četiri svoje marine, pri čemu prva su dva mjesta među tri najbolje domaće marine ostvarile ACI marina Rovinj i ACI marina Palmižana.

Nakon ekskluzivnog priznanja Jutarnjeg lista za doprinos razvoju elitnog turizma iz 2021. godine, ACI marina Rovinj je osvojenim prvim mjestom još jednom potvrdila status najluksuznije marine na Jadranu, dok je ACI marina Palmižana drugim mjestom simbolično okrunila sve bolje rezultate koje bilježi iz sezone u sezonu.

Prilikom svečane dodjele, predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić, čestitao je svim kolegama na uspješnim rezultatima i zahvalio na zajedničkom doprinosu u razvoju domaćeg nautičkog turizma. „Osvojeno prvo i drugo mjesto zaista je vrijedna potvrda izvrsnosti te dokaz da kontinuirana ulaganja u kvalitetu i osoblje nikada ne prolaze neprimijećeno kod naših gostiju.

Zahvalni smo na prilici da ovogodišnju veliku 40. obljetnicu našeg Društva okrunimo i ovim važnim iskorakom te smo iznimno ponosni što smo i ove sezone predstavljali našu zemlju u najboljem mogućem svjetlu, što naposljetku potvrđuje upravo zadovoljstvo gostiju. Čestitam svim našim kolegama koji su sudjelovali u ovom projektu i koji su također ostvarili poticajna priznanja, kao potvrdu da hrvatski turizam i hrvatski nautički sektor idu u pravom smjeru”, poručio je.

ACI marina Cres i ACI marina Dubrovnik pripadaju krugu najtrofejnijih domaćih luka nautičkog turizma, a sustavna ulaganja u zasebne poslovne segmente prepoznali su i nautičari. Zahvaljujući trima restoranima vrhunske gastronomije i jedinstvenom ambijentu, svježe renovirana ACI marina Dubrovnik nagrađena je Priznanjem za gastronomiju, dok je Priznanje za zaštitu okoliša i ekologiju dodatno potvrdilo dugogodišnje kontinuirane doprinose ACI marine Cres u očuvanju čistoće mora i podmorja.

Okupljenima se obratila i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, koja pritom poručila: „Iza nas je još jedna uspješna sezona, koju je uvelike obilježila i jedna od najuspješnijih predsezona u povijesti, posebice u nautičkom turizmu. Brojke su nam jako bitne kako bismo mogli podržati kvalitetu o kojoj cijelo vrijeme i govorimo, a mislim da se to u nautici vidi kroz naše marine. Imamo neke od najboljih marina na svijetu, a da bi bile još bolje, potiču ih upravo ovakvi projekti poput Nautičkog jedra, kojima se posljedično jača konkurentnost cijelog hrvatskog turizma. Stoga me veseli činjenica što ćemo kroz novi Zakon o turizmu napraviti još jedan iskorak u podizanju ljestvice hrvatskog turizma.”

Govoreći o važnosti nautičkog turizma za promidžbu Hrvatske i cjelokupni nacionalni turistički sektor, direktordu Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, zaključio je: „Nautičari dnevno troše više od 180 eura na dan, a kada govorimo o charter turizmu, brojke prelaze i 250 eura dnevno. Uz to, gotovo 100% nautičara doživljaj plovidbe smatra u skladu, odnosno iznad svojih očekivanja. Ono što prednjači u atraktivnostima koje oni vole obilaziti su prirodne ljepote, priobalje i otoci. Utoliko je naša odgovornost u budućnosti prema očuvanju okoliša i našim glavnim resursima još i veća.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari