SVJEDOČANSTVNO

Afganistanac tvrdi: ”Najviše problema imao sam s hrvatskom policijom”

Foto: Screenshot: Ruptly

Jedan Afganistanac opisao je kako ga je hrvatska policija zlostavljala kada je htio prijeći granicu iz Bosne i Hercegovine. 

“Žena mi je bila trudna i u velikim bolovima zbog djeteta, ali hrvatski policajac je rekao da idemo nazad. Rekao nam je da se vratimo, da ne možemo ostati i da nema mjesta za nas u azilu. Potom nas je deportirao”, prepričava.

“U Hrvatskoj sam bio već 12 puta prije nego sam dobio posljednje dijete. Policija mi je uzela mobitel, punjač, odjeću i novac. Najviše problema imao sam s hrvatskom policijom. U Kladuši ne, tamo nije bilo problema,  prenosi Index.

“Rekli su mi da se vratim u Bosnu i ne vraćam u Hrvatsku”

Drugi Afganistanac ispričao je svoje iskustvo s hrvatskom policijom.

“Prvi put kad sam došao tamo, dao sam policiji svoj mobitel. Obećali su mi da će ga vratiti kad budem prelazio granicu. No kad je došlo do toga, nitko mi nije vratio mobitel. Rekli su mi da se vratim u Bosnu. Kad sam ih zamolio za pomoć jer mi je žena bolesna, a kćer ima astmu, rekli su mi da idem u Bosnu u bolnicu, ne u Hrvatsku i da se ovdje ne vraćam”, prepričava Afganistanac.

Kaže da je više puta pokušao ući u Hrvatsku iz BiH.

“U Kladuši sam bio dva mjeseca, a preko granice sam pokušao prijeći 20 puta. Policajci su mi rekli da nemam dokumente i da se vratim, a potom me deportirali”, dodao je.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari