NESPRETNA IZJAVA?

Ahmetović poklopila ravnatelja HZZO-a nakon što je izjavio da žene više pričaju, a da su muškarci operativniji

Screenshot HRT

U večerašnjoj emisiji “Otvoreno”, bivši predsjednik riječkog HDZ-a i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Lucijan Vukelić dao je prilično seksističku izjavu.

Vukelić je izjavio: “Meni je drago da su žene u studiju, one puno više pričaju. Mi smo operativniji, muškarci.”

Reagirao je odmah i Togonal, koji je rekao: “Ovo je seksizam bio, i to žešći.”, na što se Vukelić počeo pravdati: “Ne, ne, govorim operativno kad objašnjavamo nešto, ne.”

SDP-ova politicka tajnica i načelnica Omišlja, Mirela Ahmetović nije to mogla prešutjeti.

“Ja bih najprije htjela reći, da ne ostane u zraku, na ovu neću reći seksističku, ali svakako nespretnu izjavu, da se na čelima dva neefikasna sustava, sustava zdravstva i sustava za zdravstveno osiguranje, nalaze muškarci, a na čelima sustava koji funkcioniraju se nalaze žene, tako da ne stoji izjava da su muškarci operativniji, a da žene više pričaju”, izjavila je Ahmetović.

Nakon što je izjava Vukelića izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama, ravnatelj HZZO-a se i javno ispričao. Više pročitajte na linku!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari