BEŠĆUTAN ISPAD

ALIS MARIĆ SE ISPRIČALA: ‘Kajem se zbog nepromišljenosti i pomanjkanja suosjećanja. Ali molim da linč prestane…’

Foto: Instagram

‘Nikad nisam bila negativna i motivirana mržnjom pa neću niti sada jer svima želim mir, sreću i pozitivu pa tako i onima koji me sada napadaju’

Vlasnica portala i Facebook stranice ‘Čitaj knjigu’, koja broji čak pola milijuna pratitelja, ovih je dana jedna od glavnih tema u javnom prostoru zbog bešćutnog komentara koji je objavila, a u kojem je otkrila kako je u taksiju odbila staviti masku, iako ju je to zamolio vozač čiji je otac u rizičnoj skupini.

“Kaže mi danas taksista koji ima masku i sjedi naprijed (a ja otraga) da stavim masku. Kažem da ne nosim masku. A on meni ali ja imam doma oca od 80 godina. A ja kažem – ne vidim poveznicu između mene i vašeg oca. Ako se tako panično bojite onda stanite da iziđem van i nastavim s drugim taksijem. Vozio me do željene destinacije”, napisala je Marić i izazvala lavinu reakcija.

U komentarima je dodala: “Glas mu je drhtao dok je to govorio”.

Već neko vrijeme širi fake news

Alis Marić inače revno širi fake news o koronavirusu, i to traje već neko vrijeme, no ovim je komentarom pretjerala, što se očituje i u rapidnom gubitku sljedbenika na društvenoj mreži. Stranicu su otpratile tisuće ljudi, a neki su čak rekli i kako su je blokirali.

Javili su se i neki spisatelji te otkrili koliko su zgroženi. Svoje su prijatelje također zamolili da otprate stranicu Alis Marić.

Objavila ispriku

Ona je pak danas na Facebooku prekinula šutnju i objavila podužu ispriku.

“MOJA ISPRIKA

Za početak ću se ispričati što sam ikad ikoga uvrijedila jer to nije bila namjera.

Vezano za moj komentar – iskustvo kratke vožnje taksijem, koji je skinut s mog privatnog facebook profila iz konteksta razmjene mišljenja, imam potrebu reći nešto na ovu temu, a nakon što je pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama i u medijima.

Ovim putem se prvenstveno ispričavam mladom taksisti i njegovoj obitelji što sam ih na bilo koji način dodatno uplašila ili povrijedila. Jer nije mi bila ni najmanja namjera. Dapače željela sam isti čas izaći iz taksija da ga umirim i to sam u svom komentaru navela – nisam se smijala njegovom strahu nego sam ostala preneražena količinom psihoze, straha i netrpeljivosti koja se očito uplela među sve nas.

Isto tako se ovim putem ispričavam svima vama koji se osjećate uvrijeđeni ili povrijeđeni mojom ishitrenom i neumjesnom izjavom kao i postom o nošenju maski i vibracijama. Kajem se zbog moje nepromišljenosti i pomanjkanje suosjećanja s drugima.

Nikada nisam bježala od odgovornosti. I za ovu situaciju koja mi se dogodila preuzimam punu odgovornost. Ne krivim nikoga niti se osjećam žrtvom.

Ali molim da „provala“ prijetnji, vrijeđanja i linča prestane jer to zaista ne vodi ničemu i uznemiruje moju obitelj. Znam da se svi bojimo ovih velikih promjena, ali uvijek možemo imati hrabrosti za sljedeći korak i nitko od nas ne mora pobijediti u svakoj raspravi.

Inače se trudim dijeliti pozitivne vijesti i priče, a ne biti negativna.

Na svojoj Čitaj knjigu stranici dijelim mišljenja i pisanu riječ književnika, znanstvenika i spisatelja raznih žanrova jer je to ono čime se u osnovi bavim i što me veseli – biti book blogerica najveće je zadovoljstvo i radim taj posao sa strašću i ljubavlju.

Naravno, svoja mišljenja nikome ne namećem i dozvoljavam da nisam u svemu u pravu. Svatko od vas ima pravo odlučivati o svom životu i svojim uvjerenjima.

Nikad nisam bila negativna i motivirana mržnjom pa neću niti sada jer svima želim mir, sreću i pozitivu pa tako i onima koji me sada napadaju.

Ovo je jedini post koji ću posvetiti ovoj temi, a sada se vraćam knjigama i svojoj obitelji – onome čemu se najviše veselim.

Alis Marić.”

MOJA ISPRIKA

Za početak ću se ispričati što sam ikad ikoga uvrijedila jer to nije bila namjera.

Vezano za moj…

Objavljuje Čitaj knjiguNedjelja, 6. prosinca 2020.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views