OBJAVLI OGLASE

Amazon otvara ured u Hrvatskoj, zapošljava 15 ljudi

Foto: Business Insurance

Amazon, jedna od pet najvećih tehnoloških divova na svijetu, formalno je krenula s otvaranjem ureda u Hrvatskoj odnosno u Zagrebu.

Za početak traže 15 zaposlenika. Oglase su objavili na svojim stranicama.

Amazon u prvim otvorenim pozicijama traži cijeli niz stručnjaka i inženjera za projektiranje i održavanje cloud infrastrukture.

Kao uvjet se postavlja fakultetska diploma i najmanje sedam godina iskustva u branši, prenosi Index.

VIDEO DANA:

Zagrebačka firma

15 zaposlenika koji će biti tek prvi od više desetaka koje će, očekuje se, Amazon zaposliti u Zagrebu, radit će u tvrtki Amazon data services, osnovane u Hrvatskoj 2019. godine. Vlasnik te tvrtke je A100 Row, Inc., Amazonova tvrtka-kćer sa sjedištem u SAD-u.

Zagrebačka firma je prošlu godinu zaključila sa 117.700 kuna neto dobiti. Dosad nije imala zaposlenih, a to će se sada promijeniti. Sjedište joj je u neboderu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Cloud usluge

Amazon je inače u veljači zakupio servere za caching čime je Zagreb povezao na svoju cloud infrastrukturu. Kompanija koju je osnovao sada drugi najbogatiji čovjek svijeta Jeff Bezos pruža cloud usluge velikim kompanijama, pa je tako Netflix koristi upravo Amazonovu infrastrukturu za svoj streaming servis.

U listopadu prošle godine Amazon je postao prisutan i u Hrvatskoj i kada je riječ o internetskoj trgovini. Tada je Hrvatskoj pošti dodijelio posao lokalne i regionalne distribucije svojih paketa.

Tako je Amazon proširio svoje poslovanje u Hrvatsku, a njihova je internetska trgovina postala dostupnija kupcima u Hrvatskoj. Sada će u Hrvatskoj ojačati svoje poslovanje kroz cloud usluge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari