NJEGOV BRAT TVRDI DA JE UBIJEN

Američki novinar prije smrti na SP u Kataru objavio tekst o Hrvatskoj: Proći će vas trnci kad ga pročitate!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Jedan od najpoznatijih američkih nogometnih novinara, Grant Wahl, preminuo je u petak u Katru dok je izvještavao sa Svjetskog prvenstva. Imao je 48 godina.

Wahl je umro dok je pokrivao utakmicu četvrtfinala, navodi se u priopćenju američkog nogometnog saveza, a mediji preciziraju da je preminuo tijekom susreta Argentine i Nizozemske.

Njegov posljednji dovršeni tekst bio je o Hrvatskoj: “Činilo se da je ova utakmica gotova nakon sjajnog gola Neymara u 106. minuti, ali u 117. minuti udarac Brune Petkovića odbio se od Marquinhosa i prevario brazilskog vratara Alissona te utišao brazilske navijače. Hrvatska je nezaustavljiva kad je riječ o izvođenju jedanaesteraca, drugo svjetsko prvenstvo zaredom dvije je utakmice nokaut-faze pobijedila na jedanaesterce. Ova malena zemlja od četiri milijuna ljudi nadmašuje sa svojim rezultatima kao nitko drugi. Eliminirala je favorita turnira i došla do drugog uzastopnog polufinala, a trećeg od 1998. Nevjerojatno”, obrazložio je Wahl.

Foto: Twitter

‘Divim se Hrvatskoj’

“Čelična Hrvatska apsolutno je legendarna”: “Hrvatska je izgledala kao da bi mogla ispasti i od Japana i od Brazila, a sada je, evo, opet tu. Mogu li do još jednog nevjerojatnog finala? Zašto ne? Više je puta Hrvatska pokazala da može igrati s bilo kojom momčadi na Svjetskom prvenstvu. Priznat ću, mislio sam da je Hrvatska prestara za ovaj turnir, ali nisam bio u pravu. Luka Modrić s 37 godina pokazuje da ima energije ići do kraja u ovim utakmicama, a borbenost koju Hrvati prikazuju legendarna je. Ne mogu vam opisati koliko im se divim”, bile su posljednje napisane riječi Granta Wahla.

Ranije tijekom turnira, Wahla su katarske vlasti prozvale jer je nosio majicu duginih boja kako bi iskazao podršku LGBT zajednici. Istospolne veze su ilegalne u Kataru. To je sve radio zbog svog brata koji je gej, a brat tvrdi: ”Ne vjerujem da je moj brat upravo umro, vjerujem da je ubijen”, napisao je u objavi.

Jedna od njegovih posljednjih objava bila je o smrti radnika migranata u Katru tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti, prenosi net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari