SJEDNICA VLADE

Andrej Plenković na sjednici Vlade: ‘Šaljemo dodatni paket pomoći Ukrajini, imaju našu punu podršku’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na sjednici će biti i Prijedlog dopune Karte regionalnih potpora za razdoblje 2022.-2027. te odluka o osnivanju Nacionalnog koordinacijskog odbora za fondove Europske unije, piše Net.hr.

Na dnevnom redu sjednice Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u petak je prijedlog zakona o prijenosu vlasništva nekretnina na Sindikalni fond nekretnina i na sindikate te prijedlog zakona o razmjeni podataka između tijela za provedbu zakona država članica Europske unije. Na sjednici će biti i Prijedlog dopune Karte regionalnih potpora za razdoblje 2022.-2027. te odluka o osnivanju Nacionalnog koordinacijskog odbora za fondove Europske unije.

“Ovoga tjedna smo ministar Grlić-Radman, Habijan, Fuchs i ja bili u Kijevu. To je bio naš treći posjet Ukrajini od početka ove zadnje ruske agresije na Ukrajinu, veljače 2022. godine. Susreli smo se s cijelim državnim vrhom”, rekao je Andrej Plenković u uvodu. U Ukrajini su bili i predstavnici hrvatskih kompanije, među njima i jedna koja se bavi razminiranjem. “Dali smo još dodatni paket pomoći podrške Ukrajini u obrambenom i energetskom smislu. Nastavili smo naše aktivnosti konzistetno, pune podrške Hrvatske ukrajinskom narodu, Ukrajini kao žrtvi ruske agresije”, istaknuo je.

Govorio je Plenković i o zaposlenosti. “Na današnji dan, zaposlenost nam je oko 1.480.000 zaposlenih, samo 83.000 nezaposlenih.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari