PRUŽAJU PODRŠKU

Andrij Ševčenko otkrio prekrasnu gestu engleskih klubova za ukrajinsku djecu

Foto: Facebook/ Andriy Shevchenko

Prodori ruske vojske nastavljaju se u jedanaestom danu rata. Iz Ukrajine je pobjeglo više od 1.3 milijuna ljudi, a klubovi Premier lige spremni su ugostiti one najmlađe.

Klubovi engleske Premier lige odlučili su uskočiti u pomoć Ukrajini i mladim sportašima. Podsjetimo, Premier liga odaje počast Ukrajini raznim gestama tijekom ovogodišnjeg kola, a Andrij Ševčenko objavio je veliku vijest, prenose RTL Vijesti.

“Svi klubovi u UK-u su odgovorili na situaciju u Ukrajini. Spremni su prihvatiti ukrajinsku djecu kako bi trenirali u akademijama klubova Premier lige,” otkrio je najveći nogometaš Ukrajine svih vremena za ukrajinski TV kanal 1+1.

“Sad slijedi niz pregovora kako bi se dovršili dokumenti. Trebamo dobiti dozvolu, potrudit ćemo se da ovo dovršimo veoma brzo. U kontaktu sam s nogometnom federacijom, sportski kampovi će se otvoriti.”

“Sve mora biti napravljeno da djeca koja napuštaju ukrajinske gradove mogu trenirati ili na teritoriju zapadne Ukrajine, ili na teritoriju drugih država.”

Ševčenko aktivan u obrani Ukrajine

Bivši napadač Ukrajine zahvalio se predsjedniku Volodimiru Zelenskom na njegovom angažmanu u obrani Ukrajine. Ševčenko se više puta javno oglasio u vezi invazije ruske vojske, a njegov video gdje traži mir pustio se na San Siru prije milanskog derbija.

“Želim zahvaliti svojem narodu, vojsci i predsjedniku Volodimiru Zelenskom što rade sve za obranu moje zemlje od ruske agresije. Toliko sam ponosan što sam Ukrajinac.”

“Vrlo je teška situacija za moju zemlju, moje ljude, moju obitelj. Moja majka i moja sestra su trenutno u Kijevu i tamo se dešavaju grozne stvari,” rekao je Ševčenko.

Prodori ruske vojske nastavljaju se u jedanaestom danu rata. Iz Ukrajine je pobjeglo više od 1.3 milijuna ljudi, a klubovi Premier lige spremni su ugostiti one najmlađe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari