BORBA S KORONAVIRUSOM

Angela Merkel traži da se sva skijališta u Europi zatvore; Kritizirala Austriju koja se zasad odupire

Foto: Twitter/France24

Zima će biti teška, ali završit će, poručila je Merkel

Kancelarka Angela Merkel u današnjem obraćanju zastupnicima njemačkog parlamenta  pozvala je na zatvaranje svih skijališta u Europi. Također je tom prigodom kritizirala Austriju koja se zasad odupire ovom njezinom pritisku.

“Iako se bliži sezona skijanja ne smiju se odvijati turistička putovanja, treba izbjegavati svaki nepotreban kontakt. Pokušat ćemo koordinirati zatvaranje svih skijališta u Europi. Nažalost, kad Austrijanci kažu da bi se to moglo lako izvesti, ne izgleda tako, ali pokušat ćemo ponovo’, poručila je Merkel.

Također iz njezinog govora je jasno da za Božić i Novu godinu ne može obećati nikakvo ublažavanje mjera.

Što se tiče skijališta još u ponedjeljak navečer, talijanski premijer Giuseppe Conte je objavio da neće biti skijanja za Božić “jer bi imali treći val epidemije”.

U razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom založio se za “europsku koordinaciju po tom pitanju”.

Toj ideji čini se najviše se odupire Austrija. Prema uredu austrijskog ministra financija Gernota Bluemela, zatvaranje skijališta bi zemlju koštalo oko 2,4 milijarde eura u izgubljenim prihodima tijekom božićne sezona od tri tjedna.

“Za austrijski turizam i njezin zimski turizam, pandemija covida-19 je golema prijetnja u svakom pogledu – kako u pogledu zdravlja tako i gospodarstva”, rekao je Bluemel.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari