ANKETA: Treba li ukinuti obvezno članstvo i plaćanje članarine u obrtničkoj komori?

Idi na originalni članak
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ukidanje obveznog članstva i prisilne naplate članarine HOK-a dolaskom nove gospodarske krize, ponovno je u fokusu javnosti

Oglas

Zahtjevi nezadovoljnih obrtnika sve su glasniji, a loša komunikacija riječke podružnice obrtničke komore i tajenje podataka o troškovima, kao da samo dolijevaju ulje na vatru.

Kako bi svi, a poglavito oni koji vode Udruženje obrtnika Rijeka vidjeli što javnost misli o njihovom radu, za vas smo pripremili anketu s jednostavnim pitanjem: “Treba li ukinuti obvezno članstvo i plaćanje članarine u obrtničkoj komori?”.

Podsjetimo i na nekoliko situacija u posljednje vrijeme koje su izazvale dodatan bijes obrtnika.

Otkrili smo u objavi pod naslovom “Obrtnici će pobjesniti kad ovo vide! Njihovim novcem Obrtnička komora pomogla Počasnom bleiburškom vodu kupiti zemljište u Austriji” kako je 15.000 kuna novca obrtnika otišla za namjenu koja nema apsolutno nikave veze s interesima riječkih obrtnika. Odgovor koji smo dobili na upit još je sramotniji.

Foto: screenshot/FaceBook Udruzenje obrtnika Rijeka

I pored svega toga, riječka podružnica obrtničke komore, Udruženje obrtnika Rijeka, i dalje odbija postupiti po Zakonu o pravu na pristup informacijama i odgovoriti kako i na što troše novac koji prisilno uzimaju svim obrtnicima, o čemu smo pisali u objavi pod naslovom “ŠTO SKRIVAJU? Ovo su pitanja na koja nikako nisu htjeli odgovoriti, iako troše vaš novac“.

Exit mobile version