ANKETA: Treba li ukinuti obvezno članstvo i plaćanje članarine u obrtničkoj komori?

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ukidanje obveznog članstva i prisilne naplate članarine HOK-a dolaskom nove gospodarske krize, ponovno je u fokusu javnosti

Zahtjevi nezadovoljnih obrtnika sve su glasniji, a loša komunikacija riječke podružnice obrtničke komore i tajenje podataka o troškovima, kao da samo dolijevaju ulje na vatru.

Kako bi svi, a poglavito oni koji vode Udruženje obrtnika Rijeka vidjeli što javnost misli o njihovom radu, za vas smo pripremili anketu s jednostavnim pitanjem: “Treba li ukinuti obvezno članstvo i plaćanje članarine u obrtničkoj komori?”.

Podsjetimo i na nekoliko situacija u posljednje vrijeme koje su izazvale dodatan bijes obrtnika.

Otkrili smo u objavi pod naslovom “Obrtnici će pobjesniti kad ovo vide! Njihovim novcem Obrtnička komora pomogla Počasnom bleiburškom vodu kupiti zemljište u Austriji” kako je 15.000 kuna novca obrtnika otišla za namjenu koja nema apsolutno nikave veze s interesima riječkih obrtnika. Odgovor koji smo dobili na upit još je sramotniji.

Foto: screenshot/FaceBook Udruzenje obrtnika Rijeka

I pored svega toga, riječka podružnica obrtničke komore, Udruženje obrtnika Rijeka, i dalje odbija postupiti po Zakonu o pravu na pristup informacijama i odgovoriti kako i na što troše novac koji prisilno uzimaju svim obrtnicima, o čemu smo pisali u objavi pod naslovom “ŠTO SKRIVAJU? Ovo su pitanja na koja nikako nisu htjeli odgovoriti, iako troše vaš novac“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari