BANDIĆ O OBRAZOVANJU – Zabio si autogol, pa dobio još jedan od ministrice Divjak

Stranka rada i solidarnosti najoštrije osuđuje govor vjeroučitelja Bagarića, ali…

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u četvrtak je ustvrdio da se informatika u škole uvodi kako bi se izbacio vjeronauk te da se slučaj vjeroučitelja Krešimira Bagarića, kojeg je snimilo jedno dijete u OŠ Matija Gubec kako na nastavi širi govor mržnje, koristi za stvaranje krizne situacije i progon vjeroučitelja.

“Netko tko vlada medijima je od kurikularne reforme to uspio pretvoriti u revolucionarnu parolu, a da za to nema ni cilja ni sadržaja. To je opasno. To je panika, pa nije panika jedan Bagarić. Dali su reformi vanzemaljski smisao. Sad vi postavite pitanje tko je to i što se događa. Pod kojim zakonom je uvedena informatika? Osim da istjeramo vjeronauk i uvedemo informatiku. I onda udri po vjeronauku, Kaptolu i vjeroučiteljima zbog jedne neodgovorne osobe”, kazao je Bandić na konferenciji za novinare na temu “Vjeroučitelj Bagarić ukrao je Božić, ministrica Divjak školske praznike”

Gordana Rusak, Milan Bandic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

“Uzurpirajući medijski prostor, provodi se nabavka računalne opreme bez natječaja. Skriva se samovolja i partikularni interesi određenih političkih stranaka. Imam osjećaj da sve skupa ima jedan cilj, kako zatrti nacionalni identitet”, kazao je Bandić.

Ministrica Divjak spustila Bandiću…

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u četvrtak kako ne može o obrazovnoj reformi polemizirati s nekim “tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima”, zamoljena da prokomentira optužbe koje je zagrebački gradonačelnik Milana Bandića iznio na konferenciji za novinare sazvanoj na temu “Vjeroučitelj Bagarić ukrao je Božić, ministrica Divjak školske praznike”.

“Žao mi je, ali doista ne mogu polemizirati o obrazovnoj reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima. Gospodin Bandić je sve svoje adute pokazao onoga trenutka kad je na upit Ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola, Grad odgovorio – 0 kn”, odgovorila je ministrica Divjak na upit Hine.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ubrzo je stigla i reakcija iz HNS-a u kojem tvrde da zagrebački gradonačelnik “iznošenjem niza neistina o hrvatskom obrazovnom sustavu želi ispolitizirati i umanjiti značaj jedne od najvažnijih reformi u Hrvatskoj”.

“Ministarstvo obrazovanja osiguralo je sredstva i proslijedilo ih školama da one same, putem natječaja, nabave opremu koja im treba, i to se uvodi prvi put nakon deset godina. Vjerojatno Bandić želi da se sredstva preusmjere u njegov proračun pa da se natječaji provode na njegov poznato ‘transparentan’ način”, izjavio je  Tomislav Stojak, član predsjedništva HNS-a.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

 

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja
Views Views