U SABORU

Bauk poručio Mostovcima: ”Poštujte homoseksualce, ne budimo pederi!”

Foto: Pixsell

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk osudio je u srijedu prijetnje smrću upućene Mostovcima Nikoli Grmoji i Boži Petrovu ali im i poručio da “poštuju homoseksualce jer su to naši sugrađani, jednako vrijedni i ravnopravni”.

Jednako vrijedni

„Homoseksualci su naši sugrađani, jednako vrijedni i jednako ravnopravni kao mi i ne traže da ih toleriramo nego da ih poštujemo”, kazao je Bauk u slobodnom iznošenju stajališta u Saboru.

“Prvo, osuđujem prijetnje Grmoji u ime SDP-a, solidariziramo se s njime i svatko tko takne njega, kao da je taknuo svakog od nas. Drugo, poštujte homoseksualce, to su naši sugrađani, a ne budimo pederi”, poručio je Bauk.

VIDEO DANA:

Grmoja se našao u središtu medijske pozornosti nakon najave antipedofilskog zakona kojim bi se uvele strože kazne za pedofile, ali i zaštitilo djecu od seksualnih sadržaja i LGBTIQ propagande, a Petrov zbog izjave o LGBTIQ zajednici kao manjini koje oni toleriraju.

Bušić: Za prelazak granice za sve vrijede iste mjere

Zdravka Bušić (Klub HDZ-a) iznoseći stajalište osvrnula se na prošlotjedni performans zastupnika Mire Bulja (Most) na graničnom prijelazu Kamensko.

Bušić kaže da je Bulj vrijeđao zastupnike i širio laži da građani Srbije mogu slobodno ulaziti u Hrvatsku za razliku od onih iz Bosne i Hercegovine. „To nije točno”, kazala je Bušić dodavši kako za prelazak granice za sve vrijede iste mjere te da Hrvati iz BiH nisu diskriminirani.

„Teško mi je slušati laži Bušić…. znate kako vas ljudi tamo zovu, mumijama, vas troje zastupnika koji ste izabrani u BiH ”, reagirao je na njezino izlaganje Nikola Grmoja (Most).

Bojan Glavašević (Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka) u slobodom govoru pročitao je otvoreno pismo inicijative građana Petrinjsko proljeće u kojem izražavaju nezadovoljstvo stanjem u tom gradu šest mjeseci nakon potresa, otklanjanjem posljedica potresa, mjerama sanacije, obnovom…

Vladimir Bilek (Klub zastupnika nacionalnih manjina) pročitao je pak otvoreno pismo Hrvatske udruge oboljelih od cistične fibroze u kojem se apelira da se lijekovi za tu bolest stave na listu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Dalija Orešković (Klub Centra i GLAS-a) izrazila je nezadovoljstvo što se od početka epidemije ne objavljuju rezultati glasanja u Saboru (HINA).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari