'NIKAD SE NIŠTA SLIČNO NIJE DOGODILO'

Beograđanki na Braču oštetili auto, ona okrivila Vučića: ‘Zbog pompe s Jasenovcem. A šest godina ljetujemo bez problema’

Photo: Tino Juric/PIXSELL

‘Negdje usred pompe oko Vučića i Jasenovca polomili su nam nosač i iščupali beogradsku tablicu s automobila’

Srpski portal Danas.rs objavio je članak o indicentu na Braču u kojem su jednoj Beograđanski polomili nosač i iščupali registarske pločice s automobila. Ana B. za medij je ispričala:

“Negdje usred pompe oko Vučića i Jasenovca polomili su nam nosač i iščupali beogradsku tablicu s automobila na Braču. Automobil je bio parkiran na uobičajenom mjestu uz put, incident se vjerojatno dogodio tijekom noći. Ujutro je potrganu tablicu primijetio vlasnik kuće u kojoj smo iznajmili smještaj i ponudio nam da parkiramo na manje prometnom mjestu. Ne znamo je li polomljena tablica posljedica tenzija koje su posljednjih dana stvarane, ili je puka slučajnost, ali činjenica je da već šest godina ljetujemo baš u ovom mjestu, svratimo i u Split i nikada se ništa slično nije dogodilo. Da priča bude smješnija, podrijetlom smo iz Dalmacije”, rekla je te napomenula da godinama ljetuje u Dalmaciji i da su uvijek dočekani kao i svi drugi turisti, “a možda i ljepše jer govorimo istim jezikom i lakše se sporazumjeti.”

‘Vučić je sam sebi najveća ljubav, a građani su mu posljednja rupa na svirali’

“Naravno da ima posljedice što se bez ikakvog razloga Vučić i njegov trbuhozborac Vulin svađaju s Hrvatskom s kojom odavno Srbija nema nikakvih razloga za sukobe, a ni oni s nama. On je izmislio da kao privatno lice, Bože moj osjetljivog srca, postavi jedan cvijetak u Jasenovcu. On vrlo dobro zna da ne može putovati u inozemstvo privatno. Pet najviših državnih dužnosnika moraju putovati u inozemstvo putem protokola i organizirano radi sigurnosti, a nikako sami i privatno, ali s kamerama”, komentirala je slučaj sociologinja Vesna Pešić, prenosi Net.hr.

“To su elementarne stvari koje Vučić vrlo dobro zna, ali se iz svojih razloga, vjerojatno zbog skrivanja neke debele korupcije, svađa s Hrvatskom ne misleći da su brojni naši građani tamo na odmoru. Sam je sebi jedina i najveća ljubav, a građani Srbije su mu posljednja rupa na svirali”, dodala je.

‘Riječi mogu biti ubojite kao i oružje’

Balša Božović, direktor Regionalne akademije za razvoj demokracije, kaže da ni hrvatske ni srpske nacionaliste nikada nisu zanimali građani u Hrvatskoj i Srbiji.

VIDEO DANA:

“Najvažnije im je bilo i bit će da oni ostanu na vlasti. Nekada su zbog toga život gubili na stotine tisuća nevinih, danas će nekome biti upropašten odmor, a sutra će ponovo račun neodgovornih režima u Zagrebu i Beogradu plaćati Srbi u Hrvatskoj na čelu sa Pupovcem i Hrvati u Srbiji na čelu sa Zigmanovim. To je sva tragedija ove balkanske krčme”, zaključuje Božović.

Sociolog i istraživač BIRODI-a Zoran Gavrilović rekao je da tri desetljeća poslije ratnih sukoba, verbalni rat nije završio. “Odgovornost političara je da imaju na umu posljedice izgovorenih riječi, jer na prostoru bivše Jugoslavije ratne rane još uvijek postoje i odgovornost na političarima je da ih, ako ih ne mogu zatvoriti, makar ne otvaraju. Govor mržnje je samo drugačiji način da se neko etiketira i učini ‘metom’. Riječi mogu biti ubojite kao i oružje”, zaključio je Gavrilović.

Vučić: ‘To je najbesmislenije što sam ikada pročitao’

A o cijelom slučaju očitovao se i sam vrh vlasti. Najprije je priopćenjem MUP-a reagirao ministar policije, Aleksandar Vulin.

“Tabloid “Danas” je za lomljenje srpskih tablica na automobilima Srba koji ljetuju na Jadranskom moru u Hrvatskoj optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i mene”, rekao je Vulin.

“Gluplji napad ustaša i onih koji se tako osjećaju je bio samo kada su Aleksandra Vučića optužili da je tukao zarobljenike u Petrinji ili kada su mene optužili da u Jasenovac želim doći s vojskom. Zoran Milanović kaže da u Hrvatskoj ima ustaša, ali da u Srbiji ima više četnika – mogao je i dodati da onih koji razumiju ustaše ima još i više”, izjavio je Vulin.

Na tekst se na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo i Aleksandar Vučić te izjavio: “To je najbesmisleniji tekst koji sam ikada pročitao. To bi isto bilo kao kada bi neki muž pretukao ženu, jer je Vučić pričao o nasilju u obitelji. Logika tih ljudi je, bolje da se mi lijepo provodimo na moru nego da pričamo o srpskim žrtvama u Jasenovcu, a ako nam se na moru nešto dogodi, uvijek će biti kriv netko iz Beograda.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari