SITUACIJA JE BOLJA

Beroš najavio sljedeće korake: ‘Čekaju nas razgovori o popuštanju mjera’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Da svi žele popuštanje mjera rekao je i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Damir Trut

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako nas u sljedećem periodu čeka promišljanje o popuštanju mjera, ali je naglasio da ponašanje virusa nije moguće predvidjeti pa se ne želi vezati uz rokove koji se ne bi mogli ispoštovati.

Rekao je da je porast oboljelih u Hrvatskoj još uvijek u granicama koje su sami sebi odredili te da strategija djeluje, da je imaju i da je vrlo jasna – cilj je usporiti značajan porast oboljelih i omogućiti sustavu da pruža adekvatnu zdravstvenu skrb, da nije preopterećen.

“Mogu reći da su naši podaci vrlo dobri i zadovoljavajući. Ono što nas čeka u sljedećem periodu je promišljanje o relaksaciji, opuštanju tih mjera da bi sve one životne tokove koji se mogu odvijati omogućili, da bi i privredne aktivnosti na neki način oživjele, ali da i dalje uz to imamo kontrolabilan broj oboljelih, rekao je Beroš”, rekao je Beroš jutros u HRT-ovoj emisiji “U mreži prvog”.

Da svi žele popuštanje mjera rekao je i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Damir Trut, ali da će sve biti sukladno trenutku i razini opasnosti u tom trenu. Struka mora dati svoju riječ, poručio je.

“Apsolutno da razmišljamo o tome, ali odluke će se donositi sukladno analizi situacije”, rekao je Trut.

Beroš je rekao da ne može shvatiti kad se to veže uz rokove dodavši da nije moguće predvidjeti ponašanje virusa pa ne žele biti nepromišljeni i vezivati se za rokove koje neće moći ispoštovati.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views